Deutsch Tamás, a „béna Levente” – az Európai Néppárt elvette felszólalási jogát, és visszahívták minden pozíciójából – Frissítve az érintett reakciójával!

Tanácskozott az Európai Néppárt (EPP) frakciója, és eldöntötték, mit kezdjenek a frakcióvezető Manfred Webert a gestapósokhoz hasonlító Deutsch Tamással és a Fidesszel.

Az EPP megint elhalasztotta a szavazást a Fidesz sorsáról, de Weber javaslatát, hogy vonják meg a felszólalási jogot Deutsch-tól, és hívják vissza minden pozíciójából, a 142 szavazóból 133 támogatta és 6 ellenezte, azaz 97,7 százalékkal megszavazták.

Miközben meghozta döntését a Néppárt, a német autógyárak „vigyázó lelke” lebegett Deutsch tamás feje felett.

Az elfogadó nyilatkozat szerint

az EPP hitet tesz az európai értékek és a jogállamiság mellett, és történeti sikerként értékeli a jogállamiság-mechanizmust, amit a Fidesz hamarosan majd az EU bíróságán támadhat meg. Ezenkívül erőteljesen elítélik Deutsch nyilatkozatát, és kijelentik azt is, hogy az, ahogy a Fidesz rendszeresen az európai értékek meg az EU ellen támad, nem fér össze a pártcsoport alapértékeivel.

Ezért megvonják a jogot Deutsch-tól,

hogy a Néppárt nevében felszólalhasson, és visszahívják minden pozíciójából, melyet a néppárti tagsága miatt tölthet be.

Emellett felszólítják a Fidesz EP-képviselőit, hogy valljanak színt: a politikai meggyőződésük összhangban van-e még az EPP alapvető értékeivel, és ha nem, akkor vonják le a megfelelő következtetést.

A Néppártnak hamarosan végleges döntést kell hoznia a Fidesz sorsáról, amint a járványügyi helyzet ezt újra lehetővé teszi, és lehet élőben, személyesen ülésezni. Deutsch egyébként többször is elnézést kért a szavai miatt.

Deutsch Tamás az ülés után Brüsszelben magyar újságíróknak elmondta,

a frakció elnöksége már az ülés előtt döntött arról, hogy nem veszi naprendjére az osztrák képviselő kizárásra irányuló javaslatáról szóló szavazást. Tájékoztatása szerint

az ülésen és azt megelőzően hat alkalommal a lehető legszélesebb nyilvánosság előtt kért bocsánatot a magukat megsértettnek érző képviselőtársaitól.

A néppárt ellenfeleinek és rosszakaróinak előzetes reményeivel ellentétben a frakciótanácskozás nyugodt, higgadt és józan hangnemben zajlott. A kiegyensúlyozott eszmecsere ismételten megmutatta, hogy az Európai Néppártban a koronavírus-járvány idején is a józan ész győzedelmeskedik, ugyanis a pártcsaládon belüli ilyen időszakban nincs helye a véleménykülönbségeket erősítő politikai vitáknak.

A magyar néppárti képviselők tudomásul veszik a frakció döntését, és készek követni az abban foglaltakat.

A magyar képviselők érdemi egyeztetést szorgalmaznak a „komoly politikai, stratégiai véleménykülönbségeket jelentő kérdésekben”, hogy a Fidesz és a néppárt is dönteni tudjon arról, közösen kívánják-e folytatni politikai pályafutásukat, vagy az eddigi együttműködésük megváltoztatása mellett döntenek – tette hozzá Deutsch Tamás. Ahogy ő szokta írni a Facebookon:

„Ennyi!”

Forrás

Deutsch Tamás is reagál közösségi oldalán:

koronavírus

One thought on “Deutsch Tamás, a „béna Levente” – az Európai Néppárt elvette felszólalási jogát, és visszahívták minden pozíciójából – Frissítve az érintett reakciójával!

  • A magyar képviselőcsoport vezetője, akitől megvontak minden jogot. Dajcs miért is van még ott, és veszi fel a nemkevés fizetését teljesen indokolatlanul? Most ő ott nem más, mint egy díszfarok, aminek semmi haszna.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük