Dezse Balázs: akiben a magyar katonák és a magyar terrorelhárítók félelmet keltenek, az vagy terrorista, vagy nem magyar….

Dezse Balázs, a Pesti Srácok és a Pesti TV újságírója közösségi oldalán azon polemizál, hogy miként lehet az, hogy az állig felfegyverzett nemzeti katona látványa némelyekben félelmet kelt. Nem kérdezi, nem kíváncsi az indokokra, egyszerűen fogalmazza meg állítását a -sajna- rá jellemző stílusban.

Az, hogy fiatal, nem indok…

Orbán Viktor sikeres együttműködésnek nevezte a válsághelyzet életbelépését követően, hogy városaink utcáit nem csak a rend őrei lepték el, hanem harcijárművekkel megtámogatott gépfegyveres katonák is, akikkel karöltve ellenőrzik, hogy a polgár eleget tesz-e a kijárási korlátozásnak.

Nem gondolom, hogy politikai meggyőződés szerint oszlana két táborra a magyarság akkor, amikor az arra érzékenyen reagálók összerezzennek, ha békeidőben fegyveresek jönnek vele szembe az utcán.

Akik otthon azt tanulták, hogy a felmenők életmeséit jó és tanulságos végighallgatni, azok pontosan tudják, hogy miken mentek keresztül elődeik -háború, forradalom, diktatúra- így teljesen természetes és pártfüggetlen reakció az “összerezzenés”.

Ő sem érti!

Karácsony Gergely csütörtöki Facebook posztjában többek között arról írt, hogy sokakkal együtt ő sem tudja, mi volt a célja, hogy

„talpig fegyverben”

járőröztek a terrorelhárítók tegnap este a kiürült városban.

„Félelemkeltéssel, fenyegetéssel biztosan nem, de a politikai lózungoktól és hamis sikerpropagandától mentes őszinte beszéddel igenis el lehet érni az emberek együttműködését. És a budapestiek ebből ismét példát mutatnak.”

Dezse átvágta a gordiuszit és lefordította “normálisról” saját nyelvre Karácsony véleményét:

“Tegyünk tisztába valamit Kedves kommunista média és főbalfasz úr! Akiben a magyar katonák és a magyar terrorelhárítók félelmet keltenek, az vagy terrorista, vagy nem magyar, vagy kurva gyorsan gondolkodjon el azon, hogy mi oka van félni. Köszönöm a figyelmet! A szolgálatot teljesítőknek köszönjük az áldozatos munkát! Vigyázzunk egymásra!”

<<<Friss hírek!>>>

A poszt alatti kommentekből látszik, igény az van a hasonszőrű megnyilatkozásokra:

“Sajnos mint minden mást-ez sem érti. Nálunk is vannak szélsőségesek, és ha nincs felügyelet akkor bizony itt is betörhetnék a boltok kirakatát……Normális embert megnyugtatja a járőrözés, csak az fél akinek van vaj a füle mögött.”

“Karácsony és elvtársai most a a félelemkeltés lovára ültek fel. Hogy lehet az, hogy csak az ellenzék fél és mi nem félünk? Gyanitom csak az fél, akinek van mitől. Ök pedig megint fordítva ülnek a lovon. Egyébként meg ha valaki félelemből működik együtt és nem a saját és mások érdekében, hát annak régen rossz.”

“Nem volt katona!! Pedig ráfért volna a 2 év! Az is igaz hogy 5 nap múlva öngyi lett volna!”

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

“Már megszokhattuk volna: bármilyen történes van amit Orbán tesz, azzal baj van… és a média támogatásával, rögtön ráugranak.”

A szép és a szörnyeteg

Mátrai Anna

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

4 thoughts on “Dezse Balázs: akiben a magyar katonák és a magyar terrorelhárítók félelmet keltenek, az vagy terrorista, vagy nem magyar….

 • 2020.11.12 at 22:13
  Permalink

  Hát igen. Abszolút hozza a fideszes színvonalat. Intellektuális tartalomért nem a pesti prostit fogják olvasni az emberek

 • 2020.11.13 at 06:47
  Permalink

  Ki a gyasz ez a takonypoc kolok???? Ha annyira odaig van a fegyverekert, alljon be az Idegenlegioba, aztan ha tuleli, lelkendezzen azoknak a marconaknak, akik tokig felfegyverkezve, a legmodernebb haditechnikaval riogatjak az embereket az utcan, BEKEIDOBEN, terrorcselekmenyek nelkuli orszagban terrorelharitokkal, es mindenkeppen folosleges erofitogtatassal. Az, hogy az o 18+ evevel nincs mit felni a katonaktol, az csak azt jelenti, hogy egy percet sem nyitotta ki a tortenelemkonyvet, es halvanylila fingja nincs arrol, hogy egy katona miert katona, es milyen celokra hasznaljak fel oket? A tojashej meg a valagan van, az eddigi eletebol max annyit szurt ki, hogy aki orban es a fidesz segget nyalja, annak fenyes-penzes lesz a karrierje. Mar csak a magyar polgaroktol fugg, hogy az a karrier milyen hosszu lesz.

 • 2021.01.14 at 11:08
  Permalink

  KOMMUNISTA az, aki proletárdiktatúrát akar. Aki nem akar proletárdiktatúrát az nem kommunista.

  Mondjál nekem egy közszereplőt, aki proletárdiktatúrát akar.

  Egyet mondjál!

  Egyetlenegyet.

 • Pingback: Gépfegyveres katona + 2 pisztollyal felfegyverzett rendőr kell egy közúti igazoltatáshoz? - Helyszín: Budapest, Xlll. kerülete; idő: 2021. 06.30. - Városi Kurír

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.