Dezse Balázs: “vallásháború van… vértanúkra van szükség”

A tegnapi nap híre volt, hogy többszáz menekült jelent meg Magyarország határánál, akik virággal az ölükben, csendben ülve várták, hogy a magyar határ megnyíljon és átengedjék őket az országon. Hogy miből gondolták, hogy ez megtörténhet? Valakik ezt híresztelték!

Kapva kapott a Fidesz-kommunikáció a lehetőségen!

Mindezalatt a magyar közszolgálati televízió -ami szinte a menekültekkel egy időben teljes “fegyverzetben” a helyszínen volt, úgy állította be a történteket, hogy gyülekezik Röszkénél a migránsmenet, akik betörni készülnek országunkba.

Mára kiderült: nem így lett!

Azt most ne firtassuk, kinek állt érdekében álhíreket terjeszteni a menekültek között, figyeljünk inkább a kormányközeli médiák miként próbálják meglovagolni a “nemtörténteket”. Dezse Balázs, a PS újságírója egy tegnapelőtt büszkélkedett közösségi oldalán, hogy keresztet állított -később kiderült, hogy a Rajt Mozgalom hathatós részvételével- a röszkei határnál jelezve: eddig, és ne tovább.

Pénteken rátett egy lapáttal

“A tegnapi nap este újra bebizonyosodott, hogy a határvédelemre több mint szűkség van napjainkban. Több ezren próbáltak illegálisan újra belépni Magyarország területére.

A kereszt, amit múlt szerdán állítottunk pont erre hívta fel a figyelmet, a harc, mely már egy vallásháború is lett, elkezdődött.

2020-ban újra ki kell állnunk,

vértanukra van szűkség, hogy megvalljuk hitünket, és nemzeti-keresztény hazánkat, Magyarországot!”

(Vallásháború: vallási indítékkal folytatott fegyveres harc a saját vallás terjesztésére vagy egy másik vallás visszaszorítására. A gyakorlatban ez azt jelentette, hogy a fejedelem vallását alattvalói követni tartoztak.

Vértanú: olyan ember, aki egy eszméért, hitért áldozza életét, „vérével tanúskodik hite, eszméi mellett”. A tántoríthatatlan, áldozatos, önmagát feláldozó hős.)

Egy egyetértő kommentelő:

“Balázs! Mindenben igazad van, de helyesírás…”

Mátrai Anna

Mátrai Anna

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük