Sorting by

×

Dézsi polgármester mit szólna, ha a Facebook “hasábján” értesülne, hogy főnöke -az “egy hang”- nem tart igényt tovább a szolgálatára?

Meglehet, hogy a Fidesz-szabályzat ban benne van, hogy minden tagra kötelező “felfelé” a megkérdőjelezhetetlen tisztelet és egyetértés, “lefelé” pedig a minél embertelenebb bánásmód. Ebben az esetben adandó alkalommal hivatkozhat -ahogy az lenni szokott- a kérdőre vont, hogy “felsőbb utasításra” volt érzéketlen. Mindenesetre Dézsi polgármester megfelelt a feltételezett ukáznak.

A történet

10 év után leváltották a Győri Nemzeti Színház igazgatóját, Forgács Pétert, akit saját bevallása szerint erről nem tájékoztattak, és az egészet a Facebookról tudta meg. Forgács azt is írta, hogy a győztes pályázón, vagyis a jogász végzettségű Bakos-Kiss Gáboron kívül senkit sem értesítettek az eredményről.

Dézsi Csaba győri polgármester Facebookon oktatta ki a leváltott színházigazgatót

„(…) egyik pályázó sem lett kiértesítve külön, ahogy eddig sem. Az eredmény Győr Város hivatalos honlapján lett közzétéve a mai napon, hiszen a szakmai bizottság egyhangú döntése, amiben a helyi dolgozók szakszervezete is hivatalból részt vett, ma lett jóváhagyva”

– ezt Dézsi a posztja alatt írja az egyik kommentelőnek, majd még annyival kioktatja Forgácsot, hogy

„amennyiben pályáznék akkor tájékozódnék arról, hogy hol lesz az eredmény hivatalosan kihirdetve. Aztán meg is nézném, hiszen a bizottság döntése már tegnap megszületett. Aztán, ha nem néztem volna meg, akkor nem lepődnék meg…”

A dolog pikantériája

A szakmai bizottságba két tagot delegált a kormánypárti többségű városháza, volt egy tag a minisztérium megbízásából, négyen a Színházművészeti Bizottságból, amelynek a minisztérium nevezi ki a tagjait, valamint egy-egy tag érkezett a munkavállalók színházi képviselője és a Győri Nemzeti Színház szakszervezete részéről. A Népszava úgy tudja:

Vidnyánszky a Színházművészeti Bizottság tagjaként volt jelen.

Tagja volt a bizottságnak az a Vincze Balázs is, aki az akkor még fideszes pécsi önkormányzat alá tartozó Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. ügyvezetőjeként nyíltan beismerte, hogy politikai okokból tiltotta le egy olyan előadás bemutatását a városban, amelynek Alföldi Róbert volt a főszereplője. A Színházművészeti Bizottság másik két delegáltja a lap információi szerint Rázga Miklós és Somogyi-Tóth Dániel voltak.

 

lapzsemle,
illusztráció: V.K.
átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.