Diákok és nyugdíjasok húzzák ki a munkaerőhiány csapdájában vergődő áruházakat szorult helyzetükből

Az ünnepek előtti csúcsforgalomban jellemzően több diákot és nyugdíjast foglalkoztatnak a kiskereskedelmi áruházláncok, hiszen ők is küzdenek a Magyarországon jellemző munkaerő hiánnyal.

Fuldokló multik

A karácsonyt megelőző időszak a Spar Magyarország Kereskedelmi Kft. számára is főszezon, amelyben fokozódik a munkavállalók leterheltsége.  Ilyenkor a cégnél megnő az igény a diákok és nyugdíjasok foglalkoztatására. Ebben az időszakban  400-500-zal több diák és nyugdíjas talál munkát a cégnél, mint az év más időszakaiban. Őket főként pénztárosként foglalkoztatják, de raktári és adminisztratív munkakörökben is számítanak rájuk.
Az Auchan Magyarország Kft. az MTI megkeresésére arról számolt be, hogy ilyenkor nemcsak a diákok és nyugdíjasok, de a kölcsönzött munkaerő száma is nő a cégnél. Náluk is leginkább a pénztárosi posztra, illetve árufeltöltői feladatokra várják a legtöbb plusz dolgozót. A legtöbb kölcsönzött munkavállaló a Budapesten és környékén működő áruházaikban dolgozik.
A Tesco-Global Áruházak Zrt-nél az ünnepi forgalomban 30 százalékkal több vásárló érkezik az üzleteikbe. Nem is csoda hogy  szükség van több dolgozóra. A már említetteken túl frissáru pultos feladatokat és az online házhozszállításban kiszállítói munkát ajánlanak. Ezek mellett áru összekészítői munkákra veszik fel leginkább a diákokat és nyugdíjasokat. Az új belépők, akár diákok, akár nyugdíjasok többféle foglalkoztatási forma közül választhatnak. Dolgozhatnak például teljes vagy részmunkaidőben, de jelentkezhetnek csak hétvégi munkavégzésre is .

Egy másik csúcs időszak a nyár:

Már 300 ezer ember hiányzik a magyar munkaerőpiacról

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük