Kiemelt hírekSport

Djokovics lesz Fucsovics következő ellenfele

Fucsovics Márton három játszmában legyőzte az olasz Fabio Fogninit a Párizsban zajló, 3 millió euró összdíjazású keménypályás férfi tenisztorna első fordulójának hétfői játéknapján, a következő körben pedig a világelső szerb Novak Djokoviccsal találkozik.

Remekül kezdett a világranglistán negyvenedik helyezett magyar játékos és gyorsan elhúzott 5:0-ra. Ekkor meglepően sokat hibázó ellenfele (37.) ápolást kért, mert kisebb sérülés hátráltatta, de folytatni tudta a meccset, amelynek az első játszmáját azonban 27 perc alatt elveszítette.

A második szettben Fognini ismét elveszítette első adogatójátékát, ekkor dühében összetörte ütőjét, a folytatásban viszont váratlanul nagyot változott a játék képe: az olasz egyre kevesebbet hibázott, a magyar viszont egyre többet. A fordulatosan alakult, közepes színvonalú játszma rövidítésben dőlt el, Fucsovics 6-5-nél meccslabdához jutott, ám Fognini fordított, 8-6-ra nyert, ezzel 63 perc alatt egyenlített. A nyíregyházi teniszező többször reklamált riválisa sportszerűtlenségei miatt, de a mérkőzésvezető csupán szóbeli figyelmeztetést alkalmazott.

A harmadik felvonásban Fucsovics rögtön elveszítette adogatójátékát

A magyar teniszező azonban hamarosan javított, és végül ez a szett is ugyanolyan fordulatos volt, mint a második. Fognini 5:4-nél a győzelemért szerválhatott, de nem járt sikerrel. Ezúttal is rövidítésre volt szükség, amelyben az olasz megint a földhöz vágta ütőjét, de a szankció újfent elmaradt. Fucsovics 6-3-nál három meccslabdához jutott, amelyek közül a harmadikat egy ásszal kihasználta, így 2 óra 44 perc után továbbjutást ünnepelhetett.

A győztes kilenc ászt ütött és hét kettős hibája volt, a vesztes egy ásszal és négy kettős hibával zárt.

Ez volt Fucsovics idei 25. győzelme az ATP-sorozatban

Ezzel beállította saját karriercsúcsát, amit először 2018-ban ért el. A két játékos ötödször találkozott egymással, három vereség mellett másodszor nyert a magyar teniszező.

Fucsovics a második körben a világelső szerb Novak Djokoviccsal találkozik, aki egyesben azon a meccsen tér majd vissza másfél hónapos kihagyást követően, ugyanis az amerikai nyílt bajnokság szeptember közepén elveszített döntője óta nem játszott mérkőzést.

A szintén győztes Dusan Lajovics a legjobb 32 között Alexander Zverev (német, 4.), míg a fehérorosz Ilja Ivaska Danyiil Medvegyev (orosz, 2.) ellen folytatja.

Roley Paris Master

  1. forduló

(a 32 közé jutásért)

Fucsovics Márton-Fabio Fognini (olasz) 6:1, 6:7(6), 7:6(5)
Dusan Lajovics (szerb)-McDonald (amerikai) 6:3, 6:4
Ilja Ivaska (fehérorosz) – Ramos-Vinolas (spanyol) 6:3, 7:6(2)

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

(MTI)

About Author

Szólj hozzá!