DK: a Fidesz által átnyomott költségvetéssel csak Orbán haverjai járnak jól

Míg a kormány egy-egy milliárd forintot szán a költségvetésből „ovis labdaprogramra” és a judo világbajnokság megszervezésére, vagy éppen 740 millió forintot a Vajdasági Birkózóakadémia fejlesztésére, addig – az ellenzék javaslatait semmibe véve – a nyugdíjasoknak és az egészségügynek semmi sem jut.

Hová tűnt a józan ész?

Hiába tett javaslatokat az Európai Unió pénzügyminiszteri tanácsa is a kormánynak – az oktatási eredmények javítására, a verseny élénkítésére a közbeszerzésben, a korrupció elleni fellépésre –, a Fidesznek ezek az intézkedések sem állnak érdekében.

A Demokratikus Koalíció szerint a kormány tagjai minden maradék józan eszüket kidobva, úgy költekeznek, mintha nem lenne holnap. Magyarországnak viszont nincs szüksége olyan uralomra, amelyik látványosan semmibe veszi a magyar emberek érdekeit, magasról tesz az észszerű javaslatokra, és újabb százezreket készül az út szélén hagyni.

Nem az a hazafi,

aki Jókai, Mikszáth és Móricz regényalakjait lepipálva lopja el az ország pénzét, hanem az, aki felelősséggel gazdálkodik a nemzet vagyonával. És a Fidesz ennek a felelősségnek a közelében sincs – írja Varju László, a DK országgyűlési képviselője, a költségvetési bizottság elnöke.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük