A Fidesz milliárdosai is milliós luxusfizetéseket vesznek fel

Schmidt Mária fideszes politikus 2016-ban még 32 millió forintot, 2017-ben pedig már 47 milliót keresett a Terror Háza Múzeum vezetőjeként. Schmidt Mária úgy vette fel a nem mindennapi, havi 4 milliós luxusfizetését, hogy közben ő a leggazdagabb nő Magyarországon, a családja vagyona 38 milliárd forint – Rónai Sándor, a Demokratikus Koalíció szóvivője.

Voltak, akik jövedelmük egy részét jótékony célra adták

Emlékezetes, hogy Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök vagyona csak a töredéke ennek, mégis minden hónapban jótékony célokra ajánlotta fel a fizetését. Hozzá hasonlóan járt el Bajnai Gordon is, aki jelképes, havi 1 forintos fizetésért volt miniszterelnök. De köztudott, hogy már Széchenyi István is birtokai egy évi jövedelmét ajánlotta fel a Magyar Tudományos Akadémia megalapítására.

Ma nem a Széchenyik korát éljük.

A Demokratikus Koalíció szégyenletesnek tartja, hogy az Orbán-rendszer milliárdosai is többmilliós luxusfizetéseket vesznek fel a közösből, miközben eszük ágában sincs adakozni. Az Orbán-kormány se nem nemzeti, se nem keresztény. Nekik Magyarország nem az első, hanem az utolsó.

A DK hisz abban, hogy több felelősség kell fent, hogy több lehetőség legyen lent: az igazi államférfiak és felelős vezetők felajánlanák a fizetésüket jótékony célokra. Az Orbán-rendszerben ezt a milliárdosok sem teszik meg.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük