DK: a kormány tiltott pártfinanszírozást folytat

A Demokratikus Koalíció az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elnökéhez fordul, mert szerinte a kormány tiltott pártfinanszírozást folytat.

A cél a Fidesz erősítése

A DK frakciószóvivője hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a kabinet újra közpénz-milliárdokból kampányol, ezúttal Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke ellen. A mostani plakátkampány tájékoztatónak hazudott, de nem tájékoztat semmiről – fogalmazott Gréczy Zsolt, aki szerint ez egy politikai kampány, aminek az az egyetlen célja, hogy a Fideszt erősítse, ezért tiltott pártfinanszírozásnak minősül.

A számvevőszék szemet huny a törvénysértés felett, ezért a DK kérdéseket tesz fel Domokos Lászlónak, az ÁSZ elnökének – közölte.

A DK arra kíváncsi, hogy a szervezet milyen büntetést szab ki azért, mert az állam közpénzből nyújt tiltott támogatást a Fidesznek – ismertette. Azt is meg szeretnék tudni, hogy mikor )vasalják be” a Fideszen azt a több tízmilliárd forintot, amit a kampányba bújtatva az államtól kapott.

Dobrev Klára rengeteg ajánlást kapott

Arra kérdésre, kinek a döntése nyomán került Dobrev Klára a Demokratikus Koalíció európai parlamenti listájának élére, Gréczy Zsolt azt felelte, hogy Dobrev Klára rengeteg ajánlást kapott a párt helyi szervezeteitől, a végső döntést pedig a párt elnöksége hozta meg.

Reagáltatták arra a Magyar Nemzetben korábban megjelent interjúra is, amelyben Gyárfás Tamás, az úszószövetség volt elnöke azt mondta, hogy az olajügyekben elhíresült vállalkozó, Portik Tamás nagyon szeretett volna Gyurcsány Ferenccel találkozni, aki 2004-ben lett miniszterelnök. Gréczy Zsolt azt felelte, hogy a büntetőügyekben a vádlottak „szoktak kéket, zöldet mondani”, és nem hiszi, hogy ezt neki kommentálnia kellene.

(Forrás: MTI)

Kapcsolódó

Timmermans ízelítőt kapott a “védendő” mélymagyar kulturálatlanságból

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük