DK: azok a hazafiak, akik megszavazták a Sargentini-jelentést 0 51

Feljelentést tett a DK az ukrán nyugdíjmigráció szervezése miatt

Az a hazaárulás, hogy Orbán Viktor az elmúlt nyolc évben ide juttatta Magyarországot – mondta Molnár Csaba, a DK ügyvezető alelnöke, EP-képviselő pénteki sajtótájékoztatóján, amelyen bejelentette, hogy az DK, az MSZP és a Párbeszéd közös tüntetést tart vasárnap.


A leghazafiasabb tett

Molnár Csaba hangsúlyozta: a DK büszke arra, hogy az Európai Parlamentben (EP) azok közé tartozott, akik kimondták az Orbán-rendszerről az igazságot. Azok a hazafiak, akik megszavazták a Sargentini-jelentést. A leghazafiasabb tett volt megvédeni a magyar embereket és Magyarországot az Orbán-kormánytól – fogalmazott.

Közölte: aki ehhez csatlakozni akar, azt vasárnap délután 4 órára a budai Bem térre várják a DK, az MSZP és a Párbeszéd közös tüntetésére. A demonstráción megmutathatják, hogy Magyarország jóval több, mint Orbán Viktor, és az „ország nem egyezik meg diktátor vezetőjével”.

Orbán elszokott attól, hogy valamit nem tud manipulálni

Kérdésre válaszolva elmondta: a tüntetésen civilek vesznek részt, valamint azok a pártok, amelyek támogatták a Sargentini-jelentést, és mivel az LMP nem ezt tette, őket nem hívják. Molnár Csaba a miniszterelnök reggeli rádióinterjújában elhangzottakra úgy reagált: régen hallották Orbán Viktort, ilyen megvertnek, szétesettnek és gyengének. A kormányfő ugyanis elszokott attól, hogy egy eredményt vagy szavazást nem tud megváltoztatni és utólag manipulálni.

„Álmodozhat a miniszterelnök egy másik Európáról, és egy másik Európai Parlamentről, de ettől az még tény marad, hogy Orbán Viktor Európa első olyan bukott miniszterelnöke, akiről kétharmaddal mondták ki, hogy semmibe veszi az európai értékeket, saját népét és saját országában a demokráciát és a jogállamot”

– fogalmazott. Szerinte jól mutatja Orbán Viktor európai befolyásának teljes hiányát az a tény, hogy saját pártcsaládján belül nagyobb arányban fogadták el a jelentést, mint ahogyan azt egész Európai Parlamentben tették.

A Sargentini-jelentés nem Magyarországról, hanem az Orbán-kormányról szól

A DK politikusa úgy fogalmazott: Orbán Viktor „hiába próbál meg gyáván a magyar nemzet háta mögé bújni”, és „próbálja maga előtt pajzsként tolni a magyar népet”, a Sargentini-jelentés nem Magyarországról, hanem az Orbán-kormányról szól. Megjegyezte: a dokumentumban 64 alkalommal szerepel a kormány szó.


Arra a kérdésre, hogy a Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter álláspontja szerint a lisszaboni szerződés kimondja, a tartózkodást is szavazatként kell számolni, ezért valójában nem fogadta el a jelentést az EP, Molnár Csaba úgy válaszolt: Gulyás Gergely hazudik, mert 1979 óta, amióta szavazások vannak az EP-ben, a rendszer változatlan, soha nem számolták be az eredménybe a tartózkodó szavazatokat. Szerinte a Fidesz csak ócska, kamu kiskaput keres ebben az ügyben, és politikai számításból hazudik erről az embereknek.

(Forrás: MTI)

A DK megszavazza az Orbán-kormányt elítélő uniós jelentést

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb cikkeink

parlament

Megosztás Facebook Twitter Pinterest Gmail Nyomtatóbarát LinkedIn Az önkormányzati választásról, a szociális dolgozók fizetéséről és a Suzukinál dolgozók helyzetéről volt …

kerdeds

Megosztás Facebook Twitter Pinterest Gmail Nyomtatóbarát LinkedIn Ez így zagyvaság… Mármint ami a Publicus válaszadóinak fejéből átszivárgott a főpolgármester-jelöltek népszerűségét …

Hanks

Megosztás Facebook Twitter Pinterest Gmail Nyomtatóbarát LinkedIn Kevesen gondolják, hogy a többi első látásra bonyolultnak tűnő dolognak, úgy a boldog …

brexit

Megosztás Facebook Twitter Pinterest Gmail Nyomtatóbarát LinkedIn A hangos brexit-pártiak külön zárványként vannak Brüsszelben jelen. Nem nagyon érintkeznek senkivel, de …

Pin It on Pinterest