DK: Budapesten is megbukott a szemétszállítás

A Demokratikus Koalíció (DK) szerint a szemétszállítás új rendszere nemcsak a főváros környékén, hanem Budapesten is megbukott.

A „nemzeti kukaholding” a felelős

Gy. Németh Erzsébet, az ellenzéki párt budapesti képviselője a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülése előtt tartott sajtótájékoztatóján elmondta, a fővárosi közterület-fenntartó hónapok óta nem vagy csak késve viszi el a fővárosi hulladékok egy részét, amiért szerinte a „nemzeti kukaholding” tehető felelőssé.

Kiemelte, a helyzet megoldása érdekében a fővárosnak minden hulladékkezelési jogát vissza kellene kapnia a kormány és a főváros között tervezett együttműködési megállapodásban. A DK politikusa utóbbiról szólva megjegyezte, nem értenek egyet a megállapodástervezetben szereplő közfejlesztési tanács felállításával, mivel azáltal tovább nőhet a kabinet befolyása a fővárosi ügyekben.

Párbeszéd: uniós támogatásokat veszélyeztethet a szelektív hulladékgyűjtés akadozása

A Párbeszéd szerint európai uniós támogatásokat is veszélyeztethet a fővárosi szelektív hulladékszállítás akadozása.

V. Naszály Márta, az ellenzéki párt budapesti képviselője a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülése előtt tartott sajtótájékoztatóján azt mondta, Budapesten uniós támogatásból szervezték és valósítják meg a szelektív hulladékgyűjtést, a városnak pedig ezzel kapcsolatban meg kell felelnie bizonyos előírásoknak.

Vissza kell fizetni az uniós támogatást?

A Párbeszéd politikusa azt kérdezte a főpolgármestertől, hogy esetleg már most vissza kell-e fizetni uniós támogatásokat.

V. Naszály Márta emellett szólt arról is, a városnak jobban oda kellene figyelnie az évente országosan 14 ezer emberéletet követelő légszennyezettség csökkentésére, mivel a napokban is a szmogriadó tájékoztatási fokozatának közelébe romlott a budapesti levegő minősége.

(Forrás: MTI)

Kapcsolódó

V. Naszályi Márta: A szemét-saga mai folytatása

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük