DK: azonnal állítsák le a kilakoltatásokat!

A Demokratikus Koalíció és a Szolidaritás Mozgalom azt követeli, hogy a kormány azonnal állítsa le a kilakoltatásokat. Székely Sándor, a DK országgyűlési képviselője, a Szolidaritás elnöke sajtótájékoztatóján sürgette a lakhatás megoldását.

A politikus szerint pár hete a Fidesz még azzal kampányolt, hogy 2018 a családok éve lesz, ez azonban egy “pofátlan hazugság”. “Úgy tűnik, hogy 2018 csak két család, a Mészáros és az Orbán-család éve lesz” – fogalmazott.

Hangsúlyozta: a magyar családok jelentős része máról holnapra él, míg 2012-ben 1020 családot lakoltattak ki, 2016-ban már 3474-et.

Közölte: a DK és a Szolidaritás azt követeli, hogy a kormány állítsa le a kilakoltatásokat és végre foglalkozzon ezekkel az emberekkel, oldja meg a lakhatásukat.

Kérdésre válaszolva Székely Sándor elmondta: nem tudják pontosan idén hány családot érint a kilakoltatás, de növekvő tendenciát észlelnek. Így lehetséges, hogy a 2016-os, csaknem 3500 kilakoltatást is meghaladja majd ez a szám.

Hozzátette: több civil szervezettel is kapcsolatban állnak, próbálnak segíteni nekik és megakadályozni a kilakoltatásokat.

(Forrás: MTI)

Kapcsolódó:

Öt év alatt háromszorosára nőtt a kilakoltatások száma

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük