A Demokratikus Koalíció (DK) felszólította a kormányt, hogy haladéktalanul állítsa le a kilakoltatásokat, mivel azok szerintük a károsultaknak nem jelentenek megoldást, csupán büntetést.   

Niedermüller Péter, az ellenzéki párt alelnöke, EP-képviselője budapesti sajtótájékoztatón azt mondta, hogy a kilakoltatások száma évről évre növekszik, tavaly már naponta átlagosan tíz család került az utcára, ami a 2012-es adat háromszorosa.

A politikus szerint ez a folyamat megerősíti, hogy a kormány minden területen csak a jobb módúakat támogatja, míg a legrászorultabbaknak semmilyen segítséget nem nyújt.

Kiemelte, a kilakoltatás azokat sújtja, akik saját erejükből nem tudnak változtatni helyzetükön, miközben döntő többségükben nem az adósok voltak a probléma kiváltó okai, hanem például a forint jelentős gyengülése.

A DK a helyzet megoldására nyolcpontos csomagot dolgozott ki, amelynek első eleme a kilakoltatások azonnali leállítása, továbbá tartalmazza a lakhatási jog alapjoggá emelését, a jegybank forintgyengülésen szerzett nyereségének devizahitelesek megsegítésére fordítását, valamint nyugati mintájú bérlakásépítést, a fiatalok lakáshoz jutásának támogatását és a hajléktalanság csökkentését – fejtette ki Niedermüller Péter.

(Forrás: MTI)

Kapcsolódó:

A kormány törvénymódosítással teszi könnyebbé, gyorsabbá – nem a rászorulók életét! – a kilakoltatást

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét