Vadai Ágnes, Demokratikus Koalíció (DK) frakcióvezető-helyettese hétfői sajtótájékoztatóján, Budapesten arra reagált, hogy a Központi Nyomozó Főügyészség vizsgálata szerint jogosan léptek fel az MTVA őrei azok ellen az ellenzéki képviselők ellen, akik december 16-án és 17-én a köztelevízió székházában be akarták olvastatni ötpontos követelésüket.

Az ügyészség az erőszak oldalára állt

A politikus kifejtette: a főügyészségen dolgozó fideszes pártkatonák azt a döntést hozták, hogy „törvényes volt az ellenzéki képviselők elleni erőszak az MTVA székházában”, és ez „diktatúrához méltó döntés”, az ügyészség az erőszak oldalára állt.

- Hirdetés -

Úgy vélte, ezek után le lehet tagadni, hogy itt volt rendszerváltás – tette hozzá.

Vadai Ágnes kiemelte:

egyféle törvény létezik, a törvény mindenkire egyformán vonatkozik.

A politikus hangsúlyozta: ezek után az ügyészség felelőssége az, ha a kormánypárti képviselőket is erőszak éri. A DK mindazonáltal elutasítja az erőszak minden formáját – tette hozzá.

Azt mondta: mostantól minden lehetséges eszközzel lázadni fognak a fideszes rendszer ellen.

A hatalom az ellenzéki szavazók arcába röhög

Varju László, a DK országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy a törvény alapján az országgyűlési képviselő hivatalos személy, akivel szemben csak rendőr intézkedhet, és csak akkor, ha tetten éri bűncselekmény elkövetése közben. Ami az MTVA-ban velük történt, az a büntető törvénykönyv szerint hivatalos személlyel szembeni erőszak – vélekedett.

Úgy látja, a mostani döntéssel „a hatalom az arcába röhög” azoknak, akik az ellenzékre szavaztak.

Egy, azokra a hírekre vonatkozó kérdésre, amelyek szerint náci karlendítéssel pózolt Sneider Tamás Jobbik-elnök felesége, Vadai Ágnes közölte: nem elfogadható az ilyen magatartás.

(Forrás: MTI)

Kapcsolódó

Ahol vannak rabszolgák, ott rabszolgatartók is vannak – Beszélgetés Varjú Lászlóval

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét