A Demokratikus Koalíció törvénymódosításban kezdeményezi, hogy ne lehessen külföldi templomokra vagy kórházakra költeni a magyar adófizetők pénzét, amíg egyetlen magyar kórháznak is tartozása van – közölte Gréczy Zsolt, az ellenzéki párt parlamenti frakciójának szóvivője szerdai sajtótájékoztatóján.

A magyarok ellen elkövetett bűn

A politikus a magyar emberek ellen elkövetett bűnnek nevezte, hogy miközben „darabjaira esik szét” a magyar egészségügy, szakrendelések állnak le és teljes kórházi osztályok maradnak orvos nélkül, a kormány a Hungary Helps program keretében iraki lakóházakra, libanoni és mexikói templomokra, illetve szíriai, vietnami és nigériai kórházakra költi a magyar adófizetők pénzét.

- Hirdetés -

Hangsúlyozta: szinte nincs ma olyan magyar kórház, amelynek ne lenne több milliárd forintos tartozása, ami miatt a magyarok ellátásán és vizsgálatain kell spórolni. Gréczy Zsolt példaként a Honvédkórházat hozta fel, mondván: az intézménynek 1,5 milliárd forintos tartozása van, és éppen most mondott fel 54 orvos, illetve veszélybe került a koraszülött intenzív osztály működése is.

A tilalom

Közölte: a DK szerint a kormány elsődleges feladata az európai magyarok problémáinak megoldása, minden más csak ezután következhet. Ezért a DK törvénymódosításban tiltaná meg, hogy mexikói templomokra és nigériai kórházra költsön a kormány, amíg a magyar kórházak a csőd szélén állnak – tette hozzá.

(Forrás: MTI)

Kapcsolódó

Frissítve! Nesze neked, magyar egészségügy!

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét