Frissítve! DK: Orbán álljon ki, mondja meg, miért késnek a nyugdíjak!

Példátlan eset Magyarországon, hogy késnek a nyugdíjak. Volt-e egyáltalán elég pénz a kasszában? Államcsőd rémképével fenyegetne, ha ez nem így lenne. Hová vezet, ha az emberek mostantól aggódhatnak: megjön-e egyáltalán a következő hónapban a nyugdíj.

Kérjenek bocsánatot!

A probléma a jövő hétre is áthúzódik: lesznek, akik csak a következő napokban jutnak hozzá a pénzhez, amelyért egész életükben dolgoztak – írja Gréczy Zsolt, a Demokratikus Koalíció frakciószóvivője.

Pár napja a receptfelírási szabályok miatt volt torlódás a patikákban, most pedig a nyugdíjak kifizetése csúszik. Az Orbán-kormányban működési zavarok léptek fel. Idős emberek százezrei nem tudták kiváltani a gyógyszerüket.

A Demokratikus Koalíció azt követeli, hogy Orbán Viktor és Varga Mihály ne legyenek gyávák, álljanak ki, és mondják el, mi történt. Kérjenek bocsánatot és tegyenek ígéretet arra, hogy ilyen eset soha többé nem fordul elő. Az a kormány, amely tízmilliárdokat költ el hazugságok terjesztésére, legalább ilyenkor legyen bátor, és nézzen az emberek szemébe. Egy hétfői, rendkívüli miniszterelnöki sajtótájékoztató erre éppen alkalmas lenne.

Fidesz-mantra a köbön – nincs új a nap alatt!

Gyurcsányék elvettek egy havi nyugdíjat – Reagálás Gréczy Zsolt nyilatkozatára. Azok a Gyurcsányék hazudoznak és hergelik a nyugdíjasokat, akik kormányzásuk alatt elvettek egy havi nyugdíjat és sorozatos megszorításokkal nehezítették a nyugdíjasok életét.

Az államkincstár a nyugdíjakat a jogszabálynak megfelelően, a pénteki napon utalta, a postai kézbesítés is a megszokott rendben történik.

(Forrás: MTI/OS)

Kapcsolódó

Ez ám a baki! – Választási nyugdíj-folyósítás

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük