DK: a kormány adjon tűzifa támogatást a rászorulóknak

A DK arra szólítja fel a kormányt, hogy biztosítsa a tűzifa támogatást minden rászorulónak – mondta Varju László, a Demokratikus Koalíció alelnöke sajtótájékoztatóján.

A DK képviselője hangsúlyozta: az év legforróbb hetében arra is kell figyelni, hogy mi történik majd a leghidegebb héten. Felhívta a figyelmet arra, hogy a Fidesz a kampányban azt ígérte, hogy 12 ezer forinttal támogatja azokat, akik nem gázzal, hanem tűzifával vagy szénnel fűtenek, azonban a rászorulók nem kapták meg a pénzt.

Szerinte ennek az az oka, hogy a kormány nem tette meg a szükséges lépéseket a támogatás kifizetéséhez, ugyanis az erről szóló kormányhatározathoz nem kapcsolódik a végrehajtáshoz szükséges eljárási rend.

Hány embernek kell még megfagynia az idei kétszázon kívül a saját otthonában, hogy végre a kormány felébredjen és cselekedjen? – tette fel a kérdést.

Szerinte a kormány több mint 800 ezer családnak tartozik ezzel a támogatással.

Varju László ezért arra szólította fel a kormányt, hogy teremtse meg a lehetőségét, hogy az önkormányzatok még a nyáron beszerezhessék a szükséges tűzifát vagy oldja meg, hogy szeptemberben készpénzben adják oda a jogosultaknak a támogatást.

Hozzátette: az ügyben levelet is írt az illetékes miniszternek.

(Forrás: MTI)

Kapcsolódó:

Megint egy zsebre menő ígéret, amit nem tartott be a kormány

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük