BulvárKiemelt hírek

Döbbenet! 2 Elk*rtuk készült! Máshogy nem történhetett!

Döbbenet! 2 Elk*rtuk készült! Máshogy nem történhetett!

Az várható volt, hogy minden fideszes közösségi oldaláról, ha látta valamelyik ingyen vetítést, ha nem, ezerrel folyik majd a propaganda, hogy ilyet még nem látott az emberiség, mint ez a Kálomista-film, de az, hogy az Elk*rtukról a bemutató napján egymásnak teljesen ellentmondó kritika jelenjen meg, az csak úgy lehetett, hogy nem egy filmet láttak az ítészek. Mármint normális országban, de mivel a premier Magyarországon került bemutatásra….

Kritika 1.

“Egészen elképesztő módon izgalmas, a feszültséget a teljes film alatt fenntartani képes alkotás lett az Elkxrtuk című film, amely a 2006-os eseményeket mindenki számára érthető módon dolgozta fel. Műfaját tekintve egy politikai krimiről van szó, amelyet Keith English rendező és Josep M. Civit operatőr komolyan is vett. (…)

Kálomista Gábor és Helmeczy Dorottya producerek által jegyzett alkotás egyik legnagyobb érdeme, hogy tényleg megérti a néző, milyen mesterterv alapján volt képes hatalomban maradni Gyurcsány. ” (Magyar Nemzet)

Kritika 2.

“Ha ilyen egy fideszes propagandafilm, nem nagyon van mitől félni. Legfeljebb attól, hogy unalmunkban átalusszuk a választást is. Megnéztük a Gyurcsány-ellenes csodafegyvert, az ElkXrtuk című filmet, és megtudtuk azt is, miért titkolták, ki játssza benne Gyurcsány Ferencet.

Akárki akármire számított jobb- vagy baloldalon, nem úgy lett: az ElkXrtuk könyörtelenül leleplezi, mit veszített az ország a Fidesz hatalomra kerülésével.

Mert tűnjön bár úgy, hogy egy ízig-vérig Fideszt támogató propagandafilmről van szó, amelynek fideszes országgyűlési képviselők hirdetik az ingyenes vetítéseit azzal, hogy a Békementre szállító busz intézi a fuvart a filmre is: ha az ember fogékony a finom, de jól felépített utalásokra, megértheti, hogy az ellenkezőjéről van szó. (…) Alighanem beszivárgott a belső ellenzék az ElkXrtuk készítői közé, mert

nem más a film, mint egy Origo-cikk mozgóképes feldolgozása.” (HVG)

Mindkét elemzés bővebben elolvasható a jelzett oldalakon.

Egy tényszerű….

“Végre! Elérkezett a várva várt! A Premier Napja! És lám, megérte telehisztizni a médiát, mert valamennyi honi mozi teljes kapacitással tűzte műsorra a Fidesz kurzusfilmjét. Ez például a soproni cinema jegyfoglalási állapottya a bemutató napjának délelőttjén. És hogy örülhetnek a meghisztizett mozik, hogy lassan az összes fideszes település ingyen vetíti a kultúrban az Elkxrtukat.”

És a hozzá nem értő “ebbőlélők”

Tele volt prominens fideszesekkel a Corvin Mozi az ElkXrtuk premiervetítésén. Feltűnt a film előtt többek között Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter, Kocsis Máté, a párt frakcióvezetője, L. Simon László egykori kulturális államtitkár, a Magyar Nemzeti Múzeum igazgatója, Rákay Philip médiaszakember, Demeter Szilárd “minden-kultúrás”, Bayer Zsolt publicista és Gajdics Ottó műsorvezető is. Mazsolázni a képgalériában ide kattintva lehet.

Deák Dániel :

“Egy ismerősöm küldte ezt a képet az Elk*rtuk vetítése előtt, amikor még az előzetesek mentek a moziban. A terem tele fiatalokkal. Olyanokkal, akik nem élték át a 2006-os eseményeket. Nagyszerű dolog, hogy szórakoztató formában ők is megismerhetik, milyen a baloldali „demokrácia”, milyen volt az az időszak.”

Kocsis Máté

“Kígyók kígyóznak a Corvin moziban a Gyurcsány-film bemutatóján A film zseniális, már érthető, miért akarták ellehetetleníteni. Gyurcsány Ferenc szerepében Gyurcsány Ferenc.
Mindenkinek látnia kell!”

Varga Judit

“Esti mozi miskolci barátokkal.”

… és jött a rémisztő hír, amire azonnal van fidesz-megoldás…

“Bár csak ma kezdték vetíteni Kálomista Gábor Elkxrtuk című filmjét a mozikban, sokan már ki is fejtették véleményüket az Internet Movie Database-en (IMDb), a legnagyobb filmes internetes adatbázisban. Az értékelések zöme egyelőre nem túl fényes, a Gyurcsány-film ugyanis 1,0-n áll a tízes skálán. Cikkünk megjelenéséig a film egészen pontosan 1522 értékelést kapott, amelyek közül 1394 volt 1-es, vagyis a válaszadók mintegy 91,6 százaléka húzta le a filmet. Igaz, az értékelések 5,1 százaléka 10-es, azaz a legmagasabb minősítés volt, vagyis enyhén szólva erős véleménykülönbségek észlelhetők. Ez 78 szavazatot tett ki. Ezeken kívül 43-an értékelték a filmet 2-esre (2,8 százalék), a többi minősítésre leadott szavazatok száma egyelőre gyakorlatilag elhanyagolható, egyszámjegyű

-írta este 9 óra környékén az Index.

…és a válasz:

“IMDb-n a balliberálisok direkt lepontozták a filmet, miközben nem is látták… Aki már látta, az pontozza fel!”

Na jó, kicsit döcögősen indult, mert a delikvensek eldobták az agyukat, …. de legalább a lelkesedés megvan!

 

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Holnap új nap és ki tudja, talán előkerül egy harmadik, negyedik… ki tudja hanyadik verzió is!

Comments (2)

  1. Dr.Surányi Jenő

    Hát, azzal a kevés fantáziával, ami van nékiük, eléggé elqrták. Semmi baj, majd a fide$$tours korrigál, vidék ámul-bámul, hogy ez a kálvinista mennyire 1 f@sz@gyerek! Persze, még én sem láttam, de ha addig élek is, megnézem. Istenuccse! Úgy tudom, toroczkai, aki akkor rendőrautóban úlve irányította a csőcsléket, valahogy kimaradt. A kukákat gyújtogató csőcselék dettó. Bezzeg a revansvágytól fűtött rendőrterroristák! A TV-nél bántalmazott rendőrök, rendőrnők se fértek fel a vászonra.

  2. Annak idején a tévé egyenesben közvetített mindent. Lehet, hogy egyeseknek kihagy az emlékezete, de az enyém még elég jó. Valamelyik netes oldalon múltkor feltettek egy rövid anyagot az eseményekről, a YouTube-on biztos megtalálható. Javaslom minden agymosottnak, hogy nézze meg. Talán felfénylik egy pillanatra az igazság. Vagy nem.
    Még valami. Oszlattak a rendőrök, nem? Ha oszlatnak, menni kell. Ha nem mennek, vállalják a következményeket. Ha pedig megdobálják a rendőröket, utcakővel és mással – nem ártalmatlan játékkal, mint FGYA -, nem a rendőröket kell elítélni, ha bevetnek vízágyút, gumilövedéket. Nem élessel lőttek, hála istennek. Valamikor olvastam valahol, hogy hány sebesült tüntető és hány sebesült rendőr volt. Az utóbbiból sokkal több. Ennyit az igazsághoz.
    Mellesleg, ha igaz, amit Z. ügyvéd úr sejtet, és ami most még államtitok, amennyiben az ellenzék nyer 22-ben, és feloldják a titkosítást, talán végre mindenki megtudja, mi volt az igazság.
    Eggyel több ok arra, hogy az összefogást támogassam. Kíváncsi vagyok.

Szólj hozzá!