Dobrev Klára, a szupercsaj, Trócsányi László, a sereghajtó!

Hiába a Fidesz-össztűz, az emberek úgy tűnik, maguk alakítják ki, ki, vagy mi szimpatikus nekik és ki, vagy mi nem. A vuduzást nagy többségük elutasítja. Dobrev Klára nyerte a szimpátiaversenyt az EP-listavezetők között, őt a Momentum jelöltje követi, Trócsányi László igazságügy-miniszter tök utolsó lett.

A Medián után az IDEA intézet is felmérte, hogy áll a pártok EP-listavezetőinek a népszerűsége, és kiderült, hogy a magyarok számára a DK jelöltje, Dobrev Klára – Gyurcsány Ferenc pártelnök és exkormányfő felesége – a legszimpatikusabb. Kétezer embert kérdeztek meg, akiknek egy 1-től 10-ig terjedő skálán kellett megjelölniük, mennyire szimpatikus nekik egy-egy listavezető. Dobrev Klára 5 ponttal végzett az élen, a teljes sorrend így néz ki:

  • 1) Dobrev Klára (DK) 5 pont
  • 2) Cseh Katalin (Momentum) 4,1 pont
  • 3) Tóth Bertalan (MSZP) 4 pont
  • 4. Vágó Gábor (LMP) 3,6 pont
  • 5. Gyöngyösi Márton (Jobbik) 3,2 pont
  • 6. Trócsányi László (Fidesz) 2,5 pont.

Nem csak a DK-sok körében….

Dobrev Klára magáénak tudhatja azt a dicsőséget is, hogy a DK mellett a MSZP és a Momentum szavazói körében is átlag feletti rokonszenvet élvez. Amíg a saját pártja szavazóitól 10 pontot kapott a szimpátiaskálán, az MSZP-sek 7 pontot, a momentumosok 5,4-et adtak neki.

Forrás

Dobrev Klára: “Ő már nem tudja megvédeni a becsületét, ez az én dolgom maradt…”

Dobrev Klára: Honnan tudnák, hogy a kormányfő nem Európa erős embere, hanem móresre tanított bajkeverő….?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük