Dobrevnek papírja van arról, hogy Deutsch hazudott! – Magyarországon sajna ez a „na, bumm!” tipikus esete

A Fővárosi Ítélőtábla helybenhagyta az ítéletet, amelyben a Fővárosi Törvényszék megállapította, hogy Deutsch Tamás megsértette az Altus Zrt. üzleti jó hírnévhez fűződő jogát azzal, hogy 2017. október 12-én tartott sajtótájékoztatóján valótlanul állította, hogy az Európai Bizottságtól kapott megrendeléséből az Altus Zrt.-nek olyan bevétele lett, amiből Gyurcsány Ferenc 80 millió forintnyi pénzt adott Czeglédy Csabának.

Ez nagyon szép, és?

Olyan országban élünk, ahol a polgárok nagy része nem is szerez tudomást a döntésről, de az, ami a csapból is folyik az ellenzéki politikussal kapcsolatban, mélyen beleivódik az agyakba. Nagyon klassz, hogy így történt és kiderült az igazság, amit Deutsch is pontosan tudott, de elérte a célját: megbélyegezte a politikusnőt.

A kiváltó ok

Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő jelölt szerint Dobrev Klára csak azért lett a Demokratikus koalíció jelöltje az Európai Parlamenti választásokon, mert később szüksége lehet mentelmi jogra.

Az M1 Híradójában elhangzottak szerint Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő támadást intézett a DK-listavezetője ellen, mondván:

„Dobrev Klárának később szüksége lehet a mentelmi jogra, valójában ezért döntött most úgy, hogy képviselő szeretne lenni az uniós parlamentben”.

Deutsch ezzel arra utalt,

hogy Dobrev férjének, Gyurcsány Ferencnek egy vagyonkezeléssel és tanácsadással foglalkozó cégét, az Altus-t hírbe hozták a Czeglédy Csabával, akit költségvetési csalással gyanúsítanak. A Magyar Nemzeti Bank már vizsgálja azokat a kölcsönöket, amelyeket Czeglédy Gyurcsány cégén keresztül kapott. Az üggyel kapcsolatban Dobrev Klárát is kihallgatták, aki a tárgyalás után megoszotta annak jegyzőkönyvét és kifogásolta, hogy a kormánypárti sajtó előtt megírta a beidézését, mint hogy őt magát értesítették volna.

Ítélet

Az ítélőtábla arra kötelezte a fideszes politikust, hogy az MTI-nek eljuttatott közleményében fejezze ki sajnálkozását a jogsértés miatt, és közölje, hogy valótlanul állította, hogy az Altus Zrt. az elnyert uniós megbízás keretében kapott forrásból juttatott 80 millió forintot Czeglédy Csabának. Emellett Deutschnak 500.000 forint sérelemdíjat is fizetnie kell.

“Jogerősen ismét pert nyertem Deutsch Tamással szemben. Már nem is számolom, hanyadik hazugságuk bukik meg. Az ítélőtábla azt is kimondta, hogy

“Deutsch nem jóhiszeműen járt el, mert tudnia kellett, hogy tényszerűen nem igaz, amit mond.”

Mi fogalmazzunk egyszerűbben, tudatosan hazudott. Ezt teszik évek óta. Ha véget szeretnél vetni ennek a hazug világnak, akkor vasárnap menj el szavazni a DK-ra, a 6-os számú listára! Én ezt fogom tenni!”

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük