Dobrev Klára: Már a román nyugdíjasokat is irigyelnünk kell!

A Fidesz miatt már a román nyugdíjasokat is irigyelnünk kellene – Európai minimálnyugdíjra van szükség! – írta közleményében Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció uniós képviselője.

A nem épp dobogós 50. helyezés

A CEOWORLD Magazine készített kutatást arról, hogy melyik országban a legjobb megöregedni, vizsgálva többek között a nyugdíjak értékét, az átlagos élettartamot, a nyugdíjkorhatárt és az egészségügyi ellátást.

Magyarország csak az 50. helyet szerezte meg, hazánkat a teljes európai mezőnnyel együtt Lengyelország, Csehország, Szlovákia, Szlovénia, sőt Románia is jócskán megelőzte, utóbbi is több mint 10 hellyel a rangsorban.

-írta közleményében a párt.

A felmérés hét mutatót vizsgált, például, hogy mennyi az átlagos élettartam, mekkorák az ingatlanárak, milyen magas a nyugdíjkorhatár, de készült egészségügyi és biztonsági mutató, valamint boldogság index is.

A 2020-as rangsor szerint Finnországban a legjobb megöregedni, ezt követ Dánia, majd Hollandia. A top tízes mezőnyben még Svájc, Ausztrália, Ausztria és Kanada fért fel.

Hazánk az 50. helyet szerezte meg. Megelőzött minket Csehország, Lengyelország, Szlovákia, Szlovénia és Románia is.

A legutolsó helyén Irak, Kenya és Ukrajna végzett. A CEOWORLD szerint körülbelül 901 millió ember él világszerte, akik legalább 60 évesek, vagy annál idősebbek.

“Soha nem volt ilyen nehéz nyugdíjasnak lenni….”

A Demokratikus Koalíció szerint soha nem volt olyan nehéz Magyarországon idősnek lenni, mint az Orbán-kormány alatt, ide vezetett, hogy a kormány 10 éve hagyja elszegényedni a magyar nyugdíjasokat. A DK szerint egy tisztességes, európai módon gondolkodó kormány azonnal megemelné az öregségi nyugdíjminimumot, és újra a bérekhez és a gazdasági növekedéshez kötné a nyugdíjak kiszámítását, ahogy az a Gyurcsány-kormány alatt történt. A DK szerint mindezek mellett az egyetlen hosszú távú és megnyugtató megoldást csak az európai minimálnyugdíj bevezetése jelenti majd.

Európai magyarok vagyunk, egy végigdolgozott élet után mindegyikünknek jár a tisztességes időskor.

-zárják a közleményt.

2 hozzászólás

 • Avatar
  2020.02.08 - 10:11
  Közvetlen hivatkozás

  én, pl. irígylem a román nyugdíjasokat, hogy nem tudnak Gyurcsánynéról és nem hallják baromságait

  Válasz
 • Avatar
  2020.03.17 - 05:22
  Közvetlen hivatkozás

  DOBLER KLARA
  ARROL AZ OLDALROL KONNYU BESZELNI ES ITELKEZNI.
  MOST OLYAN IDOKET ELUNK AHOL AZ OSSZEFOGAS ES A SEGITSEG IGEN CSAK NAGYON JOL JONNE. HAGYJUK ABBA A TORZSALKODAST S MINDENKI ALLJON BE A SEGITOK SORABA EZ LENNE ALEGMEGFELELOBB MEGOLDAS AZ ORSZAGBAN A VIRUSSAL FELVEVENDO HARCBA. VEGYE ELO A JOZAN ESZET S HALLGASON A SZIVERE S GONDOLJON OREG SZULEIRE HOHY OKKEL IS MEGTENNE A GONDOLATAIT S A BIZTOS HALALBA KULDENE OKET VAGY SEGITENE RAJTUK IS AZZAL HOGY BE ALL A SEGITOK SORABA AKAR JO OTLETEKKEL VAGY ANYAGIAKKAL A KUTATAST TAMOGATVA.
  SZERINTEM EZ LENNE EGY IGAZI MAGYAR HOZZAALLASA A HAZAJANAK A MEGSEGITESE
  GONDILKODJON EL EZEN……

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük