Dobrev Klára: Orbán újra mellélőtt, harmadszorra sem sikerült…..

Orbán Viktornak nehéz hetei vannak Európában. Első európai biztosi jelöltje, Trócsányi Laszló megbukott. Második jelöltje, Várhelyi Olivér, az alábbi beszámoló szerint megveti az Európai Parlamentet, magát az EU-t.

Egy biztosnak három feltételnek kell megfelelnie:

 • értsen ahhoz, amit csinálnia kell,
 • legyen elkötelezett a közös európai ügy iránt,
 • legyen független személyiség.

Várhelyi Olivér ezeknek a feltételeknek nem felel meg

Nem felel meg, mert nem mondhatunk olyant, hogy

“az Európai Parlamentnél viszont alapelv, hogy olyan pénzt költs el, amit nem kerestél meg”.

Másrészt nem ígérgeti meg az őt jelölő kormányfő Bakuban, hogy Magyarország azért törekszik a bővítési biztosi pozícióra, hogy posztszovjet diktatúrákkal segítsen közelebb kerülni az EU-hoz. Mert teljesen elfogadhatatlan, hogy az Európai Bizottság bármely tagja nem az EU politikáját, hanem Orbán putyini destabilizációs politikáját hajtja végre.

Nem tudom, hogy Ursula von der Leiden hagyni fogja-e ezt. Hétfőn találkozni fog Várhelyivel. Szerintem addigra ismerni fogja a fenti tényeket.

Forrás

5 hozzászólás

 • 2019.10.27 - 12:50
  Közvetlen hivatkozás

  Gyerekkoromban az ilyen ” gyerekeket” akik mindenkit beárultak a tanárnéniknek, gyorsan kiközösitettük magunk közül. JHogy utálhatták ezt a klárát az osztálytársai, mert akkor se lehetett más mint most..

  Válasz
  • 2019.10.27 - 22:24
   Közvetlen hivatkozás

   És hogy utálhatták (Dobrev) Klárán kívül (Ara-Kovács) Attilát, (Cseh) Katalint, (Donáth) Annát, (Molnár) Csabát, (Rónai) Sándort és (Ujhelyi) Istvánt is az osztálytársai, mert… Hogyan?? Magadból indulsz ki?
   Ők a magyar ellenzéki pártok EP-képviselői. A véleményük az, hogy sem Trócsányi László, sem Várhelyi Olivér nem alkalmas az óhajtott biztosi szerepre.
   Amikor a Fidesz-KDNP volt ellenzékben, akkor az EP-képviselőik hogyan támogatták az akkori kormány EB-tagjelöltjeit: Kovács Lászlót és Andor Lászlót? Támadták. Mi volt az indokuk? Úgy emlékszem, hasonlóan fogalmaztak. Miért állítasz fel róluk is ilyen “iskolás”-hipotézist?

   Válasz
 • 2019.10.29 - 14:32
  Közvetlen hivatkozás

  “Orbán Viktornak nehéz hetei vannak Európában. Első európai biztosi jelöltje, Trócsányi Laszló megbukott. Második jelöltje, Várhelyi Olivér, az alábbi beszámoló szerint megveti az Európai Parlamentet, magát az EU-t.”

  A MAGYAR EMBEREK PEDIG MEGVETIK DOBREV KLÁRÁT, MERT MAGYAR-ELLENES PROPAGANDÁT FOLYTAT AZ EU-BAN!
  DOBREV “NEM” KÉPVISELI A MAGYAR ÉRDEKEKET!
  SÕT, TÁMAD ÉS GYALÁZ MINDEN MAGYAR SIKERT!!

  MAGYARORSZÁGNAK A POLITIKÁBAN NINCS SZÜKSÉGE ILYEN KÉTSZÍNÜ EMBEREKRE!!

  KEVESEN BÍZNAK BENNE!

  Válasz
  • 2019.10.29 - 17:11
   Közvetlen hivatkozás

   A magyar emberek nagyon is szeretik. Ő aztán igazán a magyar emberek érdekéért harcol az unióban. Nem kellene összetéveszteni Orbánt a magyarokkal. Orbán nem egyenlő a magyar Nemzet tel. Ő a miniszterelnök most. Ennyi. Kis emlékeztető, 2006.: Orbánék mentek az unióba, hogy ne adjanak pénzt a magyar kormánynak. Akkor őt is magyar ellenesek titulálta?

   Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük