A patkánytetem feladója a szélsőjobboldali Hatvannégy Vármegye Mozgalom volt. A polgármester nevét egyébként nem sikerült helyesen leírniuk, de kicsire nem adunk!

Csütörtök  reggel plakátok jelentek meg Budapesten

a mai fideszes tüntetés felhívásával, amelyen patkányként ábrázolják Niedermüller Pétert, Erzsébetváros nagy többséggel megválasztott polgármesterét. Ez a hergelés olyan sikeresnek bizonyult, hogy a szélsőjobboldali Hatvannégy Vármegye Mozgalom egy döglött patkányt küldött „ajándékba” Niedermüller Péternek. A jobboldal ezzel elképzelhetetlen mélységekbe süllyedt, ezek a tettek a legrémisztőbb és legszomorúbb történelmi időket idézik – írta közleményében a DK.

A párt képet is küldött a csomagról,

amelyen jól látszik, hogy a feladó megpróbálta az állatra ráírni Niedermüller nevét, de ez nem sikerült. A tetem testén, illetve azon a dobozon, amelyben az állatot küldték, Neidermüller felirat látható.

fotó: D.K.

A tüntetésen való részvételre korábban két miniszter is buzdított, Varga Judit és Gulyás Gergely is. Újságíróként jelen volt a demonstráción a HVG publicistája, Hont András (amúgy kerületi lakos) is, akit a Vadhajtások szélsőjobboldali-rasszista portál munkatársa, Bede Zsolt inzultált, lökdösött, azt kiabálta neki:

Takarodj innen!

A tüntetésen inzultálták a 444 egyik munkatársát is, videósuk kezéből megpróbálták kicsavarni a kamerát.

A színpad mögötti kivetítőn egyébként az a mondat volt olvasható: Állítsuk meg a gyűlöletet.

Az éppen zajló tüntetés a Blaha Lujza téren az ATV felvételén:

ÉLŐ: Tüntetést szervezett a Fidesz Niedermüller Péter kijelentése miatt

ÉLŐ: Tüntetést szervezett a Fidesz Niedermüller Péter kijelentése miattRészletekért kövessék az ATV Magyarország Híradó oldalát.

Geplaatst door atv.hu op Donderdag 30 januari 2020

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét