Dől a fideszes Hadházy dokumentumai miatt? – itthon nem, másfajta demokráciában igen……

Hadházy Ákos nem most kezdte a “szakmát”, temérdek olyan ügyet fejtett fel, amiért a bejáratott, jól működő demokráciákban maguktól kellene szégyenkezve lemondaniuk az elkövetőknek. Nem így Magyarországon, a kultúrájára és értékeire oly büszke hazában.

Elszólta magát? Na és? Letagadjuk!

Vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményez Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő Simonka György fideszes képviselő ellen, ugyanis a hivatalosan szinte nincstelen, egy kezességvállalás miatt 85 millió forinttal tartozó, végrehajtási eljárással terhelt kormánypárti politikus csúnyán elszólta magát arról, hogy milyen gazdasági érdekeltségei vannak.

Hadházy Ákos közösségi oldalán ezt írja:

“Simonka egy testületi jegyzőkönyvben ismerte el, hogy a körülötte levő cégek valójában a sajátjai és igen jól prosperálnak. A módszer egyszerű: ő elintézi, hogy az 500 fős falujába horribilis pénzek érkeztenek a rokonai alapítványaihoz, cégeihez, majd ezek “véletlenül” (törvénytelenül) a saját cégeit bízzák meg a munkával. Simonka másik fontos beismerése: a milliárdos elfolyatott pénz ellenére több ezer fő vándorolt el a térségből. A szemtelenség teteje: erre hivatkozva újabb milliárdokat akar elszórakozni. Ezért kell mindenképpen egymillió aláírást gyűjteni az EU ügyészségért!”

Simonka György Kardoskút önkormányzatának januári testületi ülésén vett részt és vallotta be, hogy jól menő cégei vannak. A fideszes országgyűlési képviselő a hivatalos jegyzőkönyv szerint azt mondta:

Pusztaottlakán vannak a családi vállalkozásaim, egész jó jövedelemmel, ezért egy kicsi falu lakosságának figyelembe vételével magas az adóbevétele.

Mindez azért érdekes….

– hívta fel a figyelmet Hadházy –, mert

Simonka a nyilvánosság előtt mindig tagadta, hogy különböző gazdasági vállalkozásokban lenne érdekelt. Sőt, vagyonnyilatkozataiban sem szerepelnek azok a jó jövedelemmel működő cégek, amiket emlegetett. A fideszes politikus csupán egyetlen céges érdekeltségét tüntette fel vagyonnyilatkozataiban, a Magyar Termés TÉSZ Kft.-t.

Ez az a felszámolás alá került társaság, ami Polt Péter legfőbb ügyész tájékoztatása szerint majdnem egymilliárd forint kárt okozott az uniós és a hazai költségvetésnek. A cégnél a Központi Nyomozó Főügyészség közlése szerint már 15 személyt hallgattak ki gyanúsítottként a különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmény miatt folyamatban lévő bűnügyben.

(forrás: 24.hu)

Simonkáék is százmilliókat kapnak

Nem lesz irigy Orbán, hogy Növényi nem hozzá, hanem Simonkához írt verset?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük