Sorting by

×

Dől a pénz a titkosszolgálatokhoz!

Tízmilliárdokat mozgat meg a kormány, a negyede a titkosszolgálatra megy. Mintegy 20 milliárd forintot csoportosítottak át a kormány az idei költségvetésben. Ennek egynegyede a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálatnak jutott, de szerepel a listán a sport, az egészségügy és a kultúra is – írta meg a Magyarközlönyre hivatkozva a Napi.hu.

A Gazdaságvédelmi Alap újabb megcsapolása

A Magyar közlönyben megjelent határozat először a központi tartalékot csökkenti 2 milliárd 228 millió forinttal. Ebből legtöbbet – 1 milliárd 521 milliót – az egyházi alapintézmények kaptak a működésükre.

A Gazdaságvédelmi Alap egyrészt 716 millió forinttal csökkent, ezt a gyógyító-megelőző ellátás intézetei kapták. A Gazdaságvédelmi Alapból másrészt lehúzta a kormány a fővárosi fejlesztések 1 milliárd 745 millió forintját, továbbá az öntözési alap-infrastruktúra fejlesztésére szánt 2 milliárd 505 millió forintot. Az így felszabadított pénzből a vízügyi igazgatóságok 2 millió 505 millióhoz, míg a Nemzeti Sportközpontok 1 milliárd 745 millióhoz jutottak.

A Központi Maradványelszámolási Alap 14 milliárd 372 millió forinttal lett kevesebb. Ebből a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat 5 milliárd 300 millió, míg a művészeti intézmények 2 milliárd 688 millió forinttal részesedtek.

A Járvány elleni védekezési alapból pedig 340 millió forintot áttett a kormány Nemzeti Népegészségügyi Központhoz.

 

titkosszolgálat

átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.