Dolgok, amiket ne mesélj el senkinek hiszen csak rád tartoznak!

Amikor boldogok vagyunk, azt szeretnénk, hogy mindenki tudjon róla, pedig a boldogság csak az irigy szemektől távol bontakozik ki igazán. Egyes dolgokról nem érdemes másoknak beszélni, nem tartozik minden az ismerősökre és a kollégákra.

A családi dolgokat csak a párjával, vagy a szüleivel, gyerekeivel beszélje meg, mert csak rájuk tartozik. A kívülállók sokszor irigyek, rosszindulatúak, nem érdemes mindent az orrukra kötni.

1. A jövővel kapcsolatos terveink

A hosszútávú tervekről van szó, amelyeket nem kell elmondanunk senkinek, főleg ha most kezdjük tervezni őket. Először is vannak olyan tervek, amelyek már az elején füstbe mennek, mert túl sok kritikát kapunk, másodszor pedig, amikorra “jóvá lettek hagyva”, már nem is olyan érdekesek.

2. A jó-cselekedetek

A legtöbben azt mondják, hogy bármilyen jó-cselekedetet titokban érdemes megtenni. Nem magunk fényezése okán tesszük, hanem, mert szükség van a segítségre. Azok az emberek, akik elmondják mindenkinek, hogy ők jó dolgokat cselekednek és bármikor segítenek, nem csodálatot, hanem megvetést váltanak ki másokból.

3. Magánélet

Az életünkről sem kell mindenkinek részletesen beszámolni, nem feltétlenül tartozik az ismerősökre, hogy mely életszakaszban milyen a magánéletünk.

4. Lelki tudás

Amit Ön tud, nem biztos, hogy más is tudja, de nem kell dicsérned magad, mert ami belül van, az úgyis kisugárzik. Aki bölcs, annak nincs szüksége külső megerősítésre, hiszen pontosan tudja, mit tus és főleg azzal van tisztában, hogy milyen sokat nem.

5. Családi problémák

Ha feleség, akkor ne beszéljen azokról a dolgokról, amikkel nincs megelégedve a férjével, kapcsolatosan, ha pedig férj, akkor ne mondjon semmi rosszat a feleségéről, mert a problémák kezelésének nem ez a módja. A család akkor erős, ha mindent zárt körben tudnak megoldani. Összetartanak és nem az ismerősök véleménye a fontos, hanem a kis közösségükön belülieké.

6. Mások tettei

Bepiszkolhatjuk a cipőnket és sajnos a lelkünket is. A lelkünk piszkos lesz a pletykáktól, attól, ha mások sikertelenségéről beszélünk, ha ítélkezünk ismerőseink, barátaink felett. Az igazi barát az, aki úgy fogadja el a másikat, ahogy van és a hibáival együtt tudja szeretni.

Sok kellemetlenségtől megkímélheti magát, ha nem mesél el mindent mindenkinek, aki hajlamosnak bizonyul arra, hogy meghallgassa. Ha külső megerősítésre van szüksége, beszélgessen a szeretteivel, ők meghallgatják és a tőlük telő legjobbnak vélt tanáccsal látják el.

Forrás

Az, hogy mit lát a képen, elárulja legrejtettebb titkát

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük