Négy településen tartanak vasárnap időközi önkormányzati választást: Balmazújvárosban, Felcsúton és Sorkikápolnán polgármestert, Pásztón településvezetőt és képviselőket is választanak.

Ha Pásztó, akkor Dömsödi….

Három jelölt indul a polgármesteri tisztségért a vasárnapi időközi önkormányzati választáson Pásztón. Gajdics Gábor jegyző közölte: újra indul a posztért Dömsödi Gábor (független), Farkas Attila (Fidesz-KDNP) volt alpolgármester és Plecskó Péter (független) volt képviselő.

Dömsödi, a képviselőtestület nélkül maradt polgármester

A nyolc önkormányzati képviselői helyre 39-en pályáznak, a volt képviselők közül öten indulnak újra.

A jelöltek többsége független, nyolc jelöltet ‒ köztük egy eddig független képviselőt állít a Fidesz-KDNP, kettőt a Jobbik, kettőt a Magyar Munkáspárt, egy jelöltje lesz a Nők Civilben Egyesületnek.

A csaknem tízezer lakosú nógrádi városban a szavazásra jogosultak száma megközelíti a 7700-at.

A képviselő-testület április 26-án hét igen szavazattal ‒ egy képviselő távollétében ‒, a polgármester tartózkodása mellett döntött az önfeloszlatásról. A képviselők nem akartak együtt dolgozni Dömsödi Gáborral – emlékeztet az MTI.

Dömsödit kicsinálják – „baráti testületi ülésen” lemondásra szólították fel a polgármestert

A városvezető miatt már korábban lemondott az alpolgármester. Akkor a most polgármesternek induló Farkas Attila közzé is tette Dömsödinek címzett levelét, amelyben azzal vádolta, hogy a stílusa

„szinte elviselhetetlenné vált”,

miután bejelentette, hogy LMP-színekben indul a parlamenti választáson.

Dömsödi reakciója akkor ez volt:

A lényeg: én nem mondok le, végzem a munkám. Ha a testület lemond, akkor új választás jön, nekem is, nekik is. Sokba kerül ez a városnak, (minimum 5 millió forint) de annál semmi sem drágább, mint amikor alkalmatlanok ülnek a vezetői székekben. Hogy kire gondolok – magamra vagy másra –, azt nem én döntöm el, nem is a fizetett bérmocskolódók (a trollok) hanem a választók!”

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét