Amerikában DNS-tesztekkel kell igazolniuk a bevándorlóknak, hogy az ő gyereküket vették el

Ezt a kislányt Donald Trump ríkatta meg, nem Magyarországon van, itt nem ő tenné.....

Ha nem volna elég, hogy elvették és bababörtönökbe zárták a gyermekeiket, az amerikai határon feltartóztatott bevándorlóknak most DNS-tesztekért is fizetniük kell, ha valaha viszont akarják látni gyermekeiket. Donald Trump kormányának hirtelen ötletből indított akciója során ugyanis a hatóságok elkobozták a bevándorlóktól azokat az iratokat, amelyekkel igazolni tudnák, hogy a gyermekük a gyermekük.

Vagyis Trump kormányának embertelen és teljesen átgondolatlan, időközben már vissza is csinált gyakorlata miatt most egy magáncégnek fizethetnek a DNS-tesztekért. Hogy melyik cégnek, azt az ügyben illetékes egészségügyi minisztérium nem volt hajlandó elárulni, bár ezzel valószínűleg megsérti az amerikai törvényeket.

Ennél persze akad gyakorlatibb probléma is: a bevándorlóknak nem feltétlenül van pénzük a drága tesztre, ami pedig iratok híján az egyetlen esélyük lenne rá, hogy visszakapják gyermeküket.

Iliana Holguin bevándorlási ügyvéd szerint egészen abszurd, hogy a kormány a bevándorlókra terheli a genetikai vizsgálat költségeit, amire amúgy csak azért van szükség, mert a kormány megfosztotta a dokumentumaiktól ügyfeleit. Sőt, szerinte még olyan ügyfeleit is dns-tesztre kötelezték, akik amúgy dokumentumokkal tudták igazolni, hogy a gyermekük a gyermekük.

Greg Chen, az Amerikai Bevándorlási Ügyvédek Szövetségének képviselője szerint a DNS-teszt csak újabb eszköz a kormány kezében, amely mindenáron lassítani akarja a családegyesítés folyamatát, hogy így is nyomást gyakoroljon a bevándorlókra, hogy azok még azelőtt beleegyezzenek a deportálásba, hogy az ügyük bíróság elé kerülhetne.

(Forrás: 444)

Kapcsolódó:

Tizenhét tagállam indít pert a Trump-kormány ellen a bevándorló családok szétszakítása miatt

Korábbi cikkekKövetkező cikk

Megosztás

További cikkek
Késely Ajna és Milák Kristóf is duplázott Debrecenben

Milák Kristóf húsz perc alatt megnyerte az 50 méteres hátúszást, majd a száz pillangót – utóbbit a világranglista 3., az...

Orbán átalakítaná „agyközpontját”

A Miniszterelnökség átalakítását tervezi az új kormányban Orbán Viktor miniszterelnök, aki azt is bejelentette pénteken a Kossuth rádióban, hogy Varga...

Soproni bravúr Isztambulban

Múlt heti hazai veresége után a Sopron Basket idegenben 78-72-re legyőzte a török Fenerbahcét szerdán a női kosárlabda Euroliga negyeddöntőjének...

Bezár