Sorting by

×

Donald Trump levelet írt Orbán Viktor Mihálynak

Levelet írt Orbán Viktornak Donald Trump – a hírrel és az üzenettel maga a miniszterelnök büszkélkedett el a Facebook-oldalán. Kicsit árnyal csak a “hatalmas megtiszteltetés” spontánnak beállított jellegén, hogy Trump úgy fogalmazott: köszöni a „gyönyörű levelet” és „támogatást a magyar emberek nevében”, amiből az következik, hogy a magyar miniszterelnök írt először a leváltott amerikai elnöknek az Ön nevében és biztosította arról, hogy szorosan mögötte áll(unk).

Az USA volt elnöke levelében megköszönte Orbán korábbi üzenetét, és egyben a magyar emberek nevében küldött támogatást.

“Hálás vagyok folyamatos barátságáért, és hogy kitartóan harcol olyan ideálokért, amiket én is nagyra tartok: a szabadságért és a hazafias büszkeségért

– írja levelében Trump.

A levél alapján Orbán korábban már írhatott a volt amerikai elnöknek,

Trump ugyanis úgy fogalmazott, hogy

köszöni a „gyönyörű levelet” és „támogatást a magyar emberek nevében”.

Trump azt is írta, hogy hálás a magyar kormányfő barátságáért és azért, hogy Orbán továbbra is hajlandó harcolni a mindkettejük által nagyra becsült ideálokért: a szabadságért, hazafias büszkeségért és a szabadságért.

Melania és én a legjobbakat kívánjuk önnek, Anikónak és a gyönyörű családjának. Isten áldja önt és Magyarországot,

-zárta a levelet Trump.

Azt nem tudni, hogy az elnök nevében valaki más írta a levelet,

esetleg Trumpnak utólag jutott eszébe, mindenesetre egy vastag tollal még toldott néhány szót az üzenethez, amiben

megdicsérte Orbán szereplését Tucker Carlson műsorában a Foxon.

Emlékeznek?

Szokatlanul sokáig tartja felszínen a világsajtó Orbán Viktor Tucker Carlson által az amerikai Fox csatornán zajlott “mennybemenesztését”. A legrangosabb orgánumok is megnyalhatnák mind a tíz ujjukat, ha egy olyan értő és pontos elemzésük lenne az interjú hazai és nemzetközi környezetéről is, mint amilyet Csuhaj Ildikó, az ATV munkatársa írt.

Orbán és a Fox

Milyen jelentőséggel bír a magyar kormány szempontjából Orbán Viktor Tucker Carlsonnak adott Fox News-interjúja? És miért idézte fel a miniszterelnök Joe Bidennek őt „legengszterező” minősítését, amit a későbbi elnök a Donald Trumppal folytatott vitájában használt? Így látják kormányközeli forrásaink a miniszterelnök Carlsonnak adott interjúját.

-kezdte az újságíró, majd így folytatja:

A magyar kormányban nyilvánvalóan felmérték, hogy a 2022-es választásig már nem fognak tudni változtatni a Biden-adminisztráció köreiben Orbán Viktorról már kialakított “fekete bárány”, “gonosz ember” képen. Ráadásul (ez Orbán Viktor szavaiból is kitűnik) a magyar kormányzat valamilyen „beavatkozásra” is számít Washington részéről. Ezt igyekezett “keretezni” már előre a miniszterelnök az amerikai Fox News sztárműsorvezetőjének, Tucker Carlsonnak adott interjújában – kormányközeli forrásaink szerint leginkább ez lehet a jelentősége az interjúnak, amit Orbán Viktor a Mathias Corvinus Collegium fesztiváljára Magyarországra érkezett konzervatív műsorvezetőnek adott.

Tucker Carlson egy igazi sztár

Forrásaink szerint az sem mellékes, hogy Carlson esetében olyan amerikai médiaszemélyiségről beszélünk, akinek esténként átlagosan több mint 5 millió néző követi a műsorát a Fox Newson, illetve nemrég indult el a Tucker Carlson Today talkshow és a Tucker Carlson Originals dokusorozat is. A miniszterelnök az interjúval üzenhetett az amerikai konzervatív/republikánus elitnek, illetve a Trump-híveknek is. Carlson elmondása szerint azért jött Magyarországra, hogy interjút készítsen a miniszterelnökkel, mert szerinte az amerikai kormány, az NGO-k, azok az emberek, akiket ismer Washingtonban, mind „Magyarországot kezdik támadni”.

“Megkérdeztem, miért, mire azt mondták, Orbán Viktor miniszterelnök miatt, aki a demokrácia ellensége. Ó, szóval autoriter vezető!” – idézte fel Carlson. De miután tanulmányozta a kérdést, arra jutott: “Nem, Orbán Viktor szimplán ellenáll egy Soros György nevű magányos milliárdos azon törekvéseinek, hogy átalakítsa az országát. Valójában a demokráciát védi az elszámoltathatatlan milliárdosokkal, az NGO-kal és bizonyos nyugati kormányokkal szemben. A demokráciáért harcol azon erőkkel, amelyek alá akarják ásni”

– mesélte el Carlson a Mandinernek adott interjújában.

Orbán és köre nemzetközi beavatkozást vizionál

Az Orbán Viktorral folytatott interjú egy pontján Carlson feltette a kérdést a miniszterelnöknek, nem aggasztja-e egy esetleges nemzetközi beavatkozás a jövő évi magyarországi választásokba. “Nem aggódunk, mert felkészültünk rá” – válaszolta Orbán Viktor, majd így folytatta:

„Természetesen a nemzetközi baloldal mindent elkövet majd a magyarországi kormányváltás érdekében, de tisztában vagyunk ezzel és felkészültünk. Tudjuk, hogyan vegyük fel a kesztyűt, és hogyan vágjunk vissza”

– tette hozzá. Carlson erre úgy reagált, hogy szerinte az amerikai kormány is rajta lesz a dolgon. Orbán Viktor a beszélgetést azzal zárta: az amerikaiak is rá fognak jönni, hogy ami Magyarországon történik, az a magyarok dolga, és még a

„balliberális kormánynak is jobb, ha egy erős és sok ember által támogatott kormánya van Magyarországnak, mintha egy új vezetés destabilizálná a helyzetet. Egy tűrt, de biztos kormány jobb, mint egy kedvelt, de bizonytalan”.

Carlson azon felvetésére, amely szerint az amerikai baloldal az ellenzéki pártszövetséget támogatja a magyarországi választásokon, Orbán Viktor elmondta: évekkel ezelőtt nem gondolta volna, hogy

a “volt kommunista politikai erők és az antiszemita jobboldal koalícióra lép”, és együtt indul a választásokon egy Izrael-barát, Amerika-barát, NATO-barát kormánnyal szemben.

(Olvassa el a teljes cikket, benne a nemzetközi kitekintéssel az atv.hun)

 

orbán

átver

Egy hozzászólás itt: “Donald Trump levelet írt Orbán Viktor Mihálynak

  • 2021.08.31 - 21:06
    Közvetlen hivatkozás

    Alja cigány megtalálja a barátot, hányinger ez az elmebeteg,, sokáig nem fogja élvezni a hatalmát …

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.