Döntetlen a Fradi-Újpest rangadó első felvonásán

Az FTC-Telekom 2-2-t játszott az UTE ellen a Magyar Kupa 3. fordulójának első meccsén.

A hazai jégen játszó zöld-fehérek Kestila révén kerültek előnybe a 10. percben

A meccs derekán Kovács Sebestyén egyenlített. A hajrában Shirley lőtt nagy gólt, de az UTE nem tud előnnyel menni a visszavágóra, mert egy perccel később Kreisz egy kipattanót bevágott.

Fodor Szabolcs, az FTC-Telekom vezetőedzője

“Azt gondolom, hogy több helyzetünk és több lövésünk is volt, mint az Újpestnek. Egy-nulla után volt két emberelőnyünk is, amivel nem sikerült élni, talán azokból lőhettünk volna legalább egy gólt. Jól kezdtük a mérkőzést, jól álltunk bele, de ennyi helyzetből muszáj több gólt lőni, ha szeretnénk nyerni és továbbjutni a kupában. A helyzeteink megvannak, most azon kell dolgozni, hogy ezek be is menjenek, és egy picit keményebben, nagyobb bátorsággal kell kikaparni a korongot a kapu előtt, oda kell menni ugyanúgy, mint a második gólunknál. Szépen elmentünk a szélen, bátrak voltunk, betörtünk a kapu elé, összeszedtük a kipattanót – ebből kell sokkal több, ebből a mentalitásból a kapu előtt, hogy sikeresek lehessünk és gólokat tudjunk lőni. Ahogy mondtam, a helyzetek megvoltak, egy kicsit a kapu előtti agresszivitáson kell javítani, és akkor ezek a helyzetek be fognak menni.”

Virág Csaba, az UTE vezetőedzője

“Összességében az, hogy döntetlennel megyünk haza, és január elején innen folytatjuk, önmagában jó, hazai pályán elegendő egy sima egygólos győzelem ahhoz, hogy kivívjuk a továbbjutást. Nyilván ahogy alakult a vége, annak viszont nem örülünk, mert szerettük volna az egygólos előnyt megtartani, de nem tudtunk olyan támadójátékot produkálni, mint amilyet terveztünk. Nagyon sok technikai hibával játszottunk, ez kimondottan szokatlan, nem szoktunk ennyi hibával játszani, így nehéz támadó hokit produkálni. Ez az emberelőnyünkben is megmutatkozott, de az biztos, hogy csúsztunk-másztunk, és mindent megtettünk. Szóval összességében az iksz egy nem rossz eredmény itt, lehetett volna jobb is, dolgozunk tovább.”

A visszavágót január 4-én rendezik

Döntetlen

A másik ágon szerdán a Budapest JAHC 4-3-ra győzött az Acélbikák ellen, a visszavágót december 21-én rendezik Dunaújvárosban.

A DEAC és a Hydro Fehérvár AV19 automatikusan tagja a négyes döntőnek.

Férfi jégkorong Magyar Kupa

FTC-Telekom – UTE 2-2 (1-0, 0-1, 1-1)
Gól:
 Aku Kestila (10.), Kreisz Brúnó (58.), ill. Kovács Sebestyén (29.), Collin Shirley (57.)

Budapest JAHC – Dunaújvárosi Acélbikák 4-3 (1-0, 1-1, 2-1)
Gól:
 Schlekmann Márk (20., emberelőnyben), Mirko Djumic (37.), Eeto Elutasítjuk (41.), Ilja Cujlin (48., emberhátrányban), ill. Oliver Ödman Hadzinikolic (33.), Olli Pekka Valtola (41.), Szabó Csaba (52.)

Forrás: MJSZ

Bravúros újpesti siker a listavezető ellen

Pin It on Pinterest