BulvárKiemelt hírek

Dózsa László -sem a kormány- nem száll le a lótetemről – Újra mesél 1956-os emlékeiről….

Dózsa László -sem a kormány- nem száll le a lótetemről - Újra mesél 1956-os emlékeiről....

Na jó, Dózsa Lászlót meglehet érteni, Ő élete fő művének tekinti, hogy “pár percre” elhitette mindenkivel, hogy gyerekkorában hős volt. Na de mi a jó a kormánynak abban, hogy egy bizonyítottan és végül általa elismerten hazug műforradalmárt futtat?

Így ünneplünk mi?

“A Színház- és Filmművészeti Egyetem ünnepi megemlékezést tart az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulójának alkalmából. Az ünnepségen bemutatják az Uránia Nemzeti Filmszínház fejlesztéseit, és köszöntik az újonnan megalakult hallgatói önkormányzat tagjait. Program: 11:00: ünnepi beszélgetés Bodrogi Gyula és Dózsa László színművészekkel ’56-os emlékeikről”

– olvasható a NER-re alakított SZFE közleményében.

Emlékeznek még Dózsa Lászlóra?

Az emberre, akinek nevét egy ‘56-os fiú képe mellé írták ki hatalmas házfalakra az ’56-os emlékévben, és aki maga is arról beszélt, hogy ő van a képen? És persze kiderült, hogy egyáltalán nem ő van a képen – megdőlve ezzel az egyetlen bizonyítéka az ’56-os szerepével kapcsolatban –, a képen szereplő Pruck Pál rokonai pedig pert is nyertek a plakátokat kihelyező, Schmidt Mária vezette közalapítvány ellen.

Emlékeznek még, hogy miközben már teljesen nyilvánvaló volt, hogy Dózsa László színművész és Schmidt Máriáék is egy hazugságot próbálnak kitartóan védeni, Orbán Viktor a nemzeti ünnepen emelte beszédében Nagy Imrével és Mindszenty Józseffel egy mondatban említve az ’56-os hősök közé Dózsát?

Hogy aztán a vesztes per után Havasi Bertalannal üzenje meg újságírói kérdésre, hogy jó, hát van az úgy, hogy későbbi kutatások eredményei új, más megvilágításba helyezik a múlt egyes történéseit – tette fel kérdéseit a Telex.

Ki érti, hogy mi okból…?

Tegye fel a kezét-lábát, aki az utóbbi 10 évben látta színpadon remekelni Dózsa Györgyöt! Az óriásplakát nem számít bele! Az is jelezze, aki tudja, mi vitte rá értő kormányunkat arra, hogy a nemzeti ünnep tiszteletére megdobja a Magyarország Kiváló Művésze címmel! Kásler Miklós pedig 2019-ben mások mellett kitüntette Dózsa Lászlót (1942-) a Magyarország Kiváló Művésze díjjal. Nem az 1848-49-es forradalomban játszott szerepe miatt, hanem

„a magyar művészet értékeinek gyarapítása érdekében végzett magas szintű, igényes teljesítménye elismeréseként”

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Dózsa László 2011-ben Réthelyi Miklós minisztertől vehette át a Magyar Köztársaság Érdemes Művésze-díjat, 2016-ban Budapest díszpolgára lett.

 

Dózsa László nem száll le a lótetemről - Újra mesél 1956-os emlékeiről....

Comments (1)

  1. Dr.Surányi Jenő

    Kitartás! Ez kiknek is volt a jelszava, köszöntése? Most a fide$$ élet- és politikai filozófiája!

Szólj hozzá!