Dr. Kunetz: Magyarország pont olyan, mint egy ZS-kategóriás katasztrófa film

Magyarország pont olyan, mint egy ZS kategóriás katasztrófa film, szakértők hada javasol ésszerű döntéseket, de ezt az EMMI jobban tudja, kiegészítve az Operett Törzzsel. Pontosan így volt ez a maszkhasználat kezdetén is, és a jelek szerint most is – állapította meg Dr. Kunetz Zsombor közösségi oldalán.

“Azt írja a Magyar Nemzet:

“Értelmetlen lenne a pedagógusok szúrópróbaszerű koronavírus-tesztelése…Egy PCR-tesztnek nincs szavatossági ideje, aki egy adott időpillanatban negatív, a mintavételt követően bármikor megfertőződhet…a PCR-tesztnek akkor van értelme, ha az érintett tüneteket mutat, illetve szoros kontaktja egy már fertőzött betegnek”

Talán sokat nem is kell magyarázni, mennyire ostoba ez az állítás, illetve gondolatmenet

Amit azért a magyar védekezésnél sokkal jobban teljesítő országok pontosan ellenkezőképpen látják. Ahogyan ezt számos magyar szakértő is, köztük a Merkely professzor is, szerintük kell és hasznos lenne a szűrés. Mellesleg így annak a nagy vizsgálatnak sem volt az EMMI szerint semmi értelme, amit négy orvos egyetem végzett, és ahol legalább valami fogalmunk alakult ki arról, hogy hány fertőzött lehet az országban. De ugyanígy semmiféle értelme nem volt a piros országokból hazajövők szűrésének stb…
Nem először fogalmaz meg az EMMI szakmaiatlan és józan ésszel nézve is ostoba megállapításokat.

Ahogyan teszi ezt a tanárok szűrésével kapcsolatban is

Ráadásul itt egy elég kényes, már már puskaporos helyzetben sem érti az EMMI, akihez sajnálatos módon a közoktatás is tartozik, hogy erre miért lenne szükség.

Sokan rettegnek a gyereküket az iskolába küldeni, ahogyan sok tanár is fél, egy jól megszervezett és folyamatos szűrés képes lenne ezt a társadalmi feszültséget csökkenteni, ami azt is jelenti, hogy sokkal együttműködőbb környezetet is teremtene.

Ez alapvetően szükséges a gazdaság és a mindennapi életünk számára is, ezt sem látja EMMI, akitől én minden funkciót elvennék, csak a temetkezést adnám át.

https://www.facebook.com/zskunetz/posts/3173680449353612

Mai adatok:

Koronavírus: 459 új fertőzött van, elhunyt egy idős beteg

459 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 7382 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt egy 82 éves krónikus beteg, az elhunytak száma így 621 főre emelkedett, 3944-en pedig már meggyógyultak.

Az aktív fertőzöttek száma 2817 fő. Az aktív fertőzöttek 44%-a, az elhunytak 60%-a, a gyógyultak 42%-a budapesti. 120 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 8-an vannak lélegeztetőgépen.

Szlávik János szerint

A mostani fertőzöttek átlagéletkora 30 év, de senki nem gondolhatja komolyan, hogy ez csak a fiatalok között marad, az idősekre is át tud terjedni – magyarázta az infektológus.

Az orvos arra is felhívta a figyelmet, hogy ősszel megnő a légúti megbetegedések aránya, és nagyon nehéz lesz eldönteni, hogy egy náthás gyerek koronavírus vagy banális légúti fertőzése van.

Komolyabban kell venni az influenza elleni oltásokat, ilyen esetben az orvosok számára könnyebb lesz diagnosztizálni magas lázzal, köhögéssel járó tüneteket. A távolságtartás, maszk segített például Ausztráliában (ahol már lezajlott a tél és az influenzaszezon) más légúti megbetegedéseken is. (forrás)

Fucsovics

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük