Dr. Kunetz: nem a szakemberek, hanem az ostoba politikusok kezében vagyunk!

Orbán Viktor a héten kijelentette, hogy nem mimagyarok vagyunk a felelősek a koronavírus-járvány újabb térhódításáért -főleg nem ő és társai- kerítésen belül, hanem külföldről kerül hozzánk.

Nem satufék, de majdnem….

Szeptember 1-ét jelölte meg a mi “látónk”arra, hogy újabb szigorításokat vezetnek be. Mivel Orbán már bizonyította, hogy szinte percre meg tudja jósolni, hogy mikor tetőzik a fertőzés és azt is, hogy mikor jön el az ideje a könnyítések bevezetésének, joggal bízhat abban, hogy ezt a jövendölést is elhisszük neki.

Kunetz doktor szerint....

“Ilyen az, amikor az EMMI számol, ugye idetartozik a matek is, hiszen az alapoktatásért is Kásler miniszter felel.

Szóval a koronavírust külföldről hozzák be az emberek, mert ami rossz, az csak onnan jöhet. Az EMMI meg is indokolta, hogy hogyan történik ez a becipelés.

Az ATV kérdésére azt a választ adták, hogy július elseje óta

“168 fő esetében állapítható meg, hogy külföldről hurcolta be a vírust, mert ezek a személyek a megbetegedés előtt, a lappangási időben külföldön tartózkodtak. Miután egy fertőzött átlagban 8-10 embernek adja tovább a vírust, ezért nagy biztonsággal kijelenthető, hogy az új fertőzöttek döntő többsége importált vírus miatt lett beteg. “-via ATV.

Ma 5098 fertőzött van itthon, július elsején 4157 volt a wordometers szerint.

Tehát július elsejétől a mai napig 941 új fertőzöttet regisztráltak. Míg az EMMI szerint a 168 behurcolt eset minimum (hacsak 8 embert fertőz tovább) 1344 újabb fertőzöttet kellene, hogy megjelenítsen. Ez bő 400 fővel több, mint amit az EMMI számol. Persze lehet, hogy nincs meg mindegyik, hiszen a kontaktkutatás nem százszázalékos, de itt egyharmadnyi ember hiányzik.

Azaz az EMMI számítása vagy alapvetően téves, vagy hazug és utólag próbálják a képet színezni.

Persze a megtalált 168 fő nem fertőzhetett meg 8-10 főt, hiszen ők karanténban vannak, elvileg.

Azonban és amennyiben Müller Cecília kifestőkönyve működne, amely nem politikai, hanem közegészségügyi helyzetből vizsgálja az országokat, akkor a külföldről hazatérő sem tudna tovább fertőzni és azok sem, akiket most nem talál meg a rendszer. Meg persze a focisták sem, ha rájuk is ugyanazok a szabályok vonatkoznának.

De menjünk tovább ezzel a metodikával

Még június elején az EMMI azt válaszolta az RTL kérdésére, hogy 576 egészségügyi dolgozó fertőződött meg koronavírussal. Amennyiben ez igaz és elfogadjuk az EMMI fenti érvelését, hogy 8-10 főt fertőz tovább egy ember, akkor június elején már 4608-5760 fertőzöttnek kellett volna a rendszerben szerepelnie. Még egyszer, ma tartunk 5098 főnél és június óta csak tovább fertőződtek az egészségügyi dolgozók is. És ugye hol van a 576 megtalált egészségügyi dolgozó a 168 külföldről behozott emberhez képest? Három és félszer nagyobb a kockázat akkor, ha valaki egészségügyi intézménybe megy, mint külföldre.

Tehát baromi nagy hazugság az, hogy a koronavírust külföldről cipeljük be nagy tételben

Az igazság az az, hogy itthon fertőzzük tovább egymást azzal, hogy ZÁRT térben nem , vagy nem megfelelően hordunk maszkot, tartunk távolságot, vagy mosunk kezet.

Az a járványügyi intézkedés, ami főképpen az utazásokat érinti – mindamellett, hogy bizonyos esetekben szükséges is lehet – ma semmi másról nem szól, csak a felelősség áthárításáról, annak a külföldi behurcolásra való kenéséről. Ma nem ez lenne a helyes és megfelelő járványügyi intézkedés, hogy korlátozzuk az utazásokat – ahogyan ezt belengették – de sajnos nem a szakemberek, hanem az ostoba politikusok kezében vagyunk.”

koronavírus

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük