Dr. Kunetz: “Oltakozzunk” Béláim!

Ma megérkezett az első jelképes 9750 adag Pfizer-BioNTech COVID vakcina, és elkezdődik az egészségügyi dolgozók beoltása. (Itt csak zárójelben megjegyzem, hogy nagyon remélem valóban azok kapnak az első adagokból, akik a frontvonalban dolgoznak és nem a politikusok, vagy az Operett Törzs tagjai).

Tudom, hogy nagyon sokan nem szeretnék beoltatni magukat

Az emögött megbújó félelmeket én nem nagyon tudom másnak betudni, mint a jelenlegi kormányzattal szembeni bizalomvesztésnek, amely a bugyuta, hazug és hiteltelen kommunikációjával ezt az eredményt produkálta. Olyan szereplőkkel, mint Müller Cecília, aki egy normálisabb társadalomban tisztifőorvos biztosan nem, de főorvos is aligha lehetne, vagy Kásler Miklós, aki inkább a dohos ópapa szinonimája, mint egy professzoré, miniszteré. De tegyük ezeket most félre, ez a járvány immár sokak életét elvette és hiába ígérte Orbán Viktor, hogy mindenkit meg fogunk gyógyítani a valóság egészen más lett.

Ez a vírus sokakat megölt, megnyomorított, sokakat sodor kilátástalan helyzetbe

Amennyiben ennek véget kívánunk vetni nincs más megoldás, mint az oltás.

Az az oltás, amelyet, nem a magyar kormány, hanem az Európai Unió Gyógyszerügynöksége (EMA) hagyott jóvá. Az EMA tájékoztatása szerint összesen 44 ezer ember vett részt a Pfizer-BioNTech hatóanyag kifejlesztésében, és 36 ezer főt kettős vak vizsgálatnak megfelelően (ahol sem a beteg sem a beoltó orvos/nővér nem tudta, hogy mivel oltanak valós hatóanyaggal, vagy úgynevezett hatóanyag nélküli oltással, placebóval) oltottak be. Ebből az derült ki, hogy amíg a placebóval oltott (azaz a hatóanyag nélküli) csoport közül 162 fő kapta el a COVID-19 fertőzést úgy, hogy tünetei is kialakultak, a valós hatónanyagot kapott csoporton belül ez a szám mindössze 8 főre korlátozódott.

Ez a vakcina 95 százalékban hatékony.

Én eddig soha nem oltattam be magam influenza elleni oltással,

nem azért, mert nem bíztam volna benne, hanem valamiféle macsó gondolatmenet mentén azt gondoltam, nincs rá szükségem, hiszen nem is nagyon voltam influenzás az elmúlt években. Ennek ellenére idén elsőként jelentkeztem, amikor felajánlották az influenza elleni oltást is.
És hasonlóan fogok jelentkezni, amikor a COVID-19 elleni oltásra is, amikor eljuthat hozzám. Ezzel, vagy azokkal amelyeket az EMA a továbbiakban jóváhagym biztosan be fogom oltatni magam. Hiszen ők így kommunikálnak!

És arra kérek minden olvasómat, hogy tegyen hasonlóan.

Nem leszünk ezen túl csak így, és ennek már rég itt lenne az ideje! Az EMA nem a magyar kormány, nem a hazai hiteltelen kommunikációt folytatja, higgyünk neki!

‘Oltakozzunk” Béláim!

Forrás

figyu

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

2 hozzászólás

 • Avatar
  2020.12.30 - 19:28
  Közvetlen hivatkozás

  Kedves Dr.Kunetz! Én sem oltatom magam influenza ellen, mert nem vitetek be a szervezetembe mechanikusan vírust (még ha legyengített is). Eddig még az immunrendszerem megvédett tőle. Szociális gondozó és ápoló vagyok. Mintha a határszélen lennénk, úgy bánnak velünk. Az a rengeteg áldott idős ember, mintha nem is számítana. Még a tesztelésre sincs elég! A kollégáim zöme pozitív! Én biztosan nem fogom beoltatni magam, de a gondozottaimnak “követelem” az oltást, amennyiben megbízható!

  Válasz
 • Avatar
  2021.01.01 - 09:48
  Közvetlen hivatkozás

  Ez bizony így van. Ez a kormány, azaz orbán, merthogy egyszemélyes kormányzás van, teljesen hiteltelenné váltak. Nagyanyám ha élne, mondaná, hogy ezeknek csak akkor lehet hinni, ha a ló legel a sírjukon….

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük