Dr. Kunetz: “fentről” zsinóron rángatott láb, ami lefele rugdos – Országos Kórházi Főigazgatóság a neved!

Az egészségügyért felelős miniszter alá rendelve, központi hivatalként működő központi költségvetési szervként létrejött Országos Kórházi Főigazgatóságot (OKFÖ), amit az országos kórház-főigazgató vezet.

Az országos kórház-főigazgatót a miniszter javaslatára a miniszterelnök nevezi ki és menti fel.

Az országos kórház-főigazgatót az országos kórházfőigazgató-helyettes helyettesíti.

Az országos kórházfőigazgató-helyettest az országos kórház-főigazgató javaslatára a miniszterelnök nevezi ki és menti fel. (Több helyettes is kinevezhető.)

– számolt be ma reggel a Portfolio.hu.

Az OKFŐ feladata

az egészségügyi ellátórendszer működésének figyelemmel kísérése, a felülvizsgálatát érintő stratégiai kormányzati döntések megalapozása, melynek keretében közreműködik az egységes és átlátható új nemzeti egészségügyi irányítási rendszer kialakításában

– szól a rendelet, amelyet Orbán Viktor írt alá és szerdától hatályba is lép.

Dr. Kunetz közösségi oldalán véleményezte a fentieket…..

“A szocialista és az autokratikus társadalmi rendszerekben gyakran megfigyelhető, hogy akkor, amikor egy alrendszer működésképtelen, azt alapvető struktúraváltás helyett, valamely a parancsnok alá közvetlenül becsatornázott poszttal próbálják kezelni.

Az itt kinevezett egyén, általában

önálló gondolatokkal nem bíró, lojális operettfigura, aki miden felmerülő problémát ígéretekkel és sokszor a számokat meghazudtoló válaszokkal kezel.

(Emlékezzünk csak a varázspálcás intenzív osztályos ágyszám teremtésre)

Gyakran ezek a zsinóron rángatott operettfigurák pusztán csak arra szolgálnak,

hogy a legfelső, kedves vezető lelkiismeretfurdalását enyhítsék, valakivel kimondassák azt a hazugságot, amely az éppen aktuális helyzetet sokkal kedvezőbbnek tünteti fel. Mindemellett ezen szereplők szükségesek ahhoz is, hogy a felelősség kérdése ne a kedves vezetőt terhelje, hanem egy általa kinevezett bohócot.

A szocializmus is hasonlóan működött, a párthűség felülírta a szakértelmet, most is így működünk.

<<< Friss hírek! >>>

Ma létrejött az Országos Kórházi Főigazgatóság az alábbi feleadatkörrel:

“Az OKFŐ feladata az egészségügyi ellátórendszer működésének figyelemmel kísérése, a felülvizsgálatát érintő stratégiai kormányzati döntések megalapozása, melynek keretében közreműködik az egységes és átlátható új nemzeti egészségügyi irányítási rendszer kialakításában.”

Jól látható, hogy gyakorlatilag ez a funkció üres, semmi semmi másról nem szól, mint egy fentről zsinóron rángatott lábról, aki lefele rugdos

Valamint az is megállapítható ebből az intezkedésből, hogy

az egészségügyi miniszteri poszt helyett létrehozott államtitkárság is teljesen működőképtelen, a megoldást nem stratégiai gondolkodású vezetőkben, és az alkalmatlanok kirúgásában, hanem egy új pozíció létrehozásában látja a miniszterelnök.

Forrás

Karsai

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük