Dr. Kunetz: vegyük végig a mai bejelentést a szigorításokról – és ami azokról, amik nincsenek benne, de kellenének

Gulyás Gergely a csütörtöki Kormányinfón jelentette be, hogy hétfőtől -március 8-tól- eddig nem tapasztalt mértékben válunk béna kacsává, amit teljes mértékben indokol a koronavírusjárvány harmadik, legerőteljesebb támadása. Kunetz doktor közösségi oldalán értelmezi a szigorításokat és sorolja fel, amik kimaradtak a szórásból.

“Vegyük végig a mai bejelentést a szigorításokról

 • óvodák, iskolák bezárása, tulajdonképpen rendben van, szomorúan, de eljött ez a pillanat. Maga a kormány celeb-járványszakértői is azt nyilatkozták, hogy ellentétben az eddigiekkel, ha a vírus bekerül a családba az ott végig is megy.
 • üzletek két hetes bezárása. Ez azért meglepő, mert úgy lépik meg, hogy semmi egyéb finomabb, ámde hatékony védekezést nem próbáltak még ki, mint az FFP2-es maszkok kötelezővé tételét és az üzletekben az adott négyzetméterre eső személyek korlátozását. Ez gond is lesz, hiszen ha mindent bezárnak, a nyitva maradó helyeken, éppen a kínálat szűkítése miatt többen lesznek. Így a nyitva tartó üzletekben nagyobb lesz a népsűrűség. Korlátozásról meg ott sincsen a mai bejelentésben szó.
 • Parkok arborétumok nyitva tartása, köztéri maszkviselés rendben van.
 • A munkavégzés engedélyezett, ahol mód van rá, ott biztosítani kell az otthoni munkavégzést. Különösen kíváncsi vagyok a köztisztviselőknek ezt engedik-e, hiszen még a második hullám csúcspontján sem engedte például az EMMI a home office bevezetését pedig, valószínűleg addig is kevesebb kárt okoztak volna.
 • Határátlépés szigorítása. Nem látjuk pontosan ez még mit jelent. Gondolom itt a maldív-szigeteki NER charterek korlátozására gondolnak, valamint az afrikai ingázókra.

Amiről nincsen szó:

 • Nincsen szó eddig az ingyen parkolás esetleges kiterjesztéséről a Parlament előtt, és a Karmelita kolostor körüli szabad és lezárt helyeken, erre komoly igény lenne, hiszen a rendelkezéseknek köszönhetően szabad parkolóhely alig van az ott lakók számára sem is.
 • Nincsen szó arról, hogy az önkormányzatokat támogatnák a tömegközlekedés sűrítése érdekében.
 • Nincsen szó a kijárási tilalom enyhítéséről, hogy a bevásárlási sávot kitolják, ezzel a tömegnyomort az üzletekben enyhítsék.
 • Nincsen szó a tesztelések felpörgetéséről sem.

Várjuk még a további részleteket, bár kétségeim nincsenek.”

Reakciók elsőkézből….

Az egyáltalán nem reprezentatív felmérésem szerint, amit a bejelentést követően a sarki “hiper-szuperban” abszolváltam, az emberek morgolódnak, értetlenkednek és kissé pánikolnak. A vásárlás -legalábbis ahol jártam- beindult, a “harácsösztön működik.

kunetz, szigorítások
illusztráció: V.K.

Egy hozzászólás itt: “Dr. Kunetz: vegyük végig a mai bejelentést a szigorításokról – és ami azokról, amik nincsenek benne, de kellenének

 • 2021.03.04 - 15:42
  Közvetlen hivatkozás

  Nem most hanem 1 hóval ezelött kellett volna meghozni ezt a döntést, de az elmebeteg kormány az ellenzék mocskolódásával meg a keleti vakcina beszerzésével(maga fényezésével) volt elfoglalava, meg a magyar EÜ megnyomoritásval–nem csodálkozom, hozzá nem értő idióták döntenek emberek életéről, ezért volt annyira fontos a meghatalmazás ennek a beteg hataloméhes idiótának..

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük