Dr. Kunetz Zsombor: meddig lehet valaki miniszter, aki nyilvánvalóan és nyilvánosan hazudik?

Az alábbi gyűjtemény csak és kizárólag kormányzati médiumok anyagából áll, és természetesen a miniszteri levél másolatából – szedte csokorba Dr. Kunetz Zsombor Kásler Miklós megszólalásait közösségi oldalán.

Magyar Nemzet, 2020. április 14. kedd 19:04

‘Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere videokonferencián egyeztetett kedden a kórházigazgatókkal az intézmények felkészültségéről… a kórházakban országszerte tart az ágykapacitás bővítése, felkészülve a tömeges megbetegedésekre, és egy hónap állt minden intézmény vezetőségének rendelkezésére, hogy végrehajtsák az átszervezéseket. Ezeket a kórházak döntő többségben teljesítették is.”

Magyar Nemzet 2020. április 16. csütörtök 06:24

“Az országos tisztiőorvos úgy fogalmazott, hogy április 19-re, a Kásler Miklós miniszter által elrendelt hatvanszázalékos ágyfelszabadításból ötven százaléknak teljesülnie kell.”

Magyar Nemzet 2020. április 20. hétfő 12:12

“A miniszter azt mondta, hogy a kormány a lehető legrosszabb variációra készült fel, hogy elkerülje az egészségügy összeomlását. A kórházi ágyak felszabadítására is azért van szükség, hogyha egy váratlan fejlemény miatt a továbbiakban nem kontrollálható a vírus terjedése, és maximális megbetegedések alakulnak ki, az egészségügy akkor is minden kezelésre szoruló beteget el tudjon látni – hangsúlyozta”

Magyar Nemzet 2020. április 22. szerda 18:57

“A közlemény szerint így amikor Kásler Miklós utasításba adta a kórházaknak, hogy szabadítsák fel az ágykapacitásuk 60 százalékát, „akkor már az ágyak 58 százaléka országos szinten szabad volt”. Tehát mindössze további 2 százaléknyi szabad ágy biztosítása volt a feladat – hangsúlyozta a tárca…A magyar egészségügyi rendszer „rugalmasan alkalmazkodott” a hazai járványhelyzethez, a kórházak döntő többsége teljesítette az elvárást…A közlemény beszámolt arról is, hogy Kásler Miklós a beszélgetésen ismételten megköszönte a kórházak helytállását, a főigazgatók pontos és lelkiismeretes munkavégzését.”

Pesti Srácok 2020. május 20.

“Kásler Miklós a Demokratának adott interjújában úgy fogalmazott, hogy csúsztatás azt mondani, hogy ki kellett üríteni a kórházi ágyakat. Elmondta, hogy ilyen utasítás soha nem hangzott el, a kezelés és az intenzív ellátás bővítésének a feltételeit kellett biztosítaniuk.
Az viszont, hogy kit küld haza és kit nem az orvos, kizárólag a saját szakmai és emberi felelőssége, akár van járvány, akár nincs. Nem a minisztérium döntött a betegek kezeléséről, hanem a szakmai kollégium, amelynek 62 tagozata van, mert ennyi orvosi szakmát tartunk nyilván. E grémiumok dolgozták ki azokat az ajánlásokat, amelyek alapján el tudta dönteni az orvostársadalom, melyik betegség kezelését lehet átmenetileg elhalasztani, és melyikét nem”

Akkor, hogy világos legyen

először nem 60 százalékos ágy felszabadítás, hanem csak 2 százalékos, majd nem is én voltam, és különben is az orvosok a felelősek mindenért. A mellékelt miniszteri levél április 7-i keltezésű, és április 15-ig ad határidőt, közben a húsvéti ünnepekkel.

csütörtök

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük