Dr. Zacher: "Drámai, amikor én is úgy megyek be vizitelni, hogy az ott fekvők mindegyike a gyerekem lehetne.." - Városi Kurír

Sorting by

×

Dr. Zacher: “Drámai, amikor én is úgy megyek be vizitelni, hogy az ott fekvők mindegyike a gyerekem lehetne..”

„Tényleg nagyon nagy gáz van” – mondta Zacher Gábor a Klubrádió Megbeszéljük című műsorában arra, mi a helyzet jelenleg a kórházakban a járvány harmadik hullámának legnehezebb időszakában.

Hirdetés

Az egészségügy nemhogy a végét járja, de már túl is van ezen a határon

Mindenhol nagyon sok a koronavírusos beteg, és az egészségügy

“nemhogy a végét járja, de már túl van ezen”.

Szerinte a dolgozók még tartják magukat, de újabb és újabb emberekre lenne szükség a betegellátáshoz. Úgy gondolja, nincs olyan egészségügyi intézmény, amely ne várná az önkénteseket, olyanokat is, akik nem rendelkeznek egészségügyi képzettséggel. Szerinte valamennyi tartalék még van ebben a rendszerben, példaként említette a magánegészségügyben és a gyógyszeriparban dolgozókat.

“… nem győzőm szajkózni!”

Zacher szerint csak az oltás jelentheti a megoldást a problémára, amit “nem győz szajkózni”. Elmondta, hogy azzal, hogy a kínai Cansino és az indiai CoviShield vakcinákat is engedélyezték Magyarországon újabb lehetőség nyílik arra, hogy tovább növeljük az átoltottságot, mert csak az jelenthet biztonságot.

Sajnos most még nem vagyunk annyira biztonságban – jelentette ki a toxikológus, aki ismét elmondta, hogy nagyon sok fiatal beteget ápolnak a kórházakban.

“Drámai, amikor én is úgy megyek be vizitelni egy kórterembe, hogy az ott fekvők szinte mindegyike a gyerekem lehetne. És azért ilyennel nem találkoztunk [eddig]”

Nagyon komoly pszichés megterhelést jelent a kórházi dolgozóknak,

amikor közölniük kell a hozzátartozókkal jöjjenek be és búcsúzzanak el beteg családtagjuktól, mert már nem lehet megmenteni őt. Ez persze mindennapos az egészségügyben, de ilyen sok haláleset mellett

„úgy érzik magukat, mintha minden egyes nap tömegbaleset történne(…) Megszokni nem lehet, belefásulni pedig nem szabad”

Hirdetés
átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.