drMáriás: a tüntető pedagógusok a Bábszínházban működő titkos sejtjüktől kölcsönzött játékfegyverekkel besétáltak a Magyar Nemzeti Bankba

Új festménnyel jelentkezett Máriás Béla, vagy művésznevén drMáriás. A magyar politikai élet szereplői gyakran ihletik meg a festőt. Megfestette már a Kánoncsinálókat, melyen mindenki rajta van, aki “számít”, de Soros György sem maradt ki a sorból, aki a Világ Gonosz Uraként megakadályozza a magyar labdarúgás, egészségügy, kortárs művészet és jóformán minden feltámadását. Új festménye a pedagógustüntetés továbbgondolása.

Tüntető pedagógusok unortodox módon teljesítik követeléseiket a Magyar Nemzeti Bankban

A fizetésemelésükért tüntető tanárok hosszú hónapokig vártak arra, hogy a kormány teljesítse a kéréseiket, de mivel nem történt semmi, Matolcsy tanár úr unortodox gazdaságpolitikai filozófiáját követve egy népszerű filmsorozatban találtak követendő megoldásra. Felszerelkeztek a Kocsonya Györgyike nyugdíj-közeli rajztanárnő által készített, dekorált és kódneveikkel feliratozott álarcokkal és a Bábszínházban működő titkos sejtjüktől kölcsönzött játékfegyverekkel, majd azt állítva, hogy a tanári pálya népszerűsítéséhez készítenek flashmobot – amire a portán lesajnálóan bólintottak – besétáltak a Magyar Nemzeti Bankba. Bent aztán elkezdték teli torokból kiabálni tárgyaik érettségi tételeit, ami annyira idegen volt a biztonsági személyzet és a helyi dolgozók számára, hogy azok halálra rémülve, ellenállást nem tanúsítva hagyták őket átvenni az irányítást, csak mentsék szuperegészséges szusi-ebédjüket, menő gardrób- és sminkkészletüket, legjobb részvény-csomagjukat és az év végi prémiumuk után esedékes év eleji depressziócsökkentő pármilliós extraprémiumukat.

A tanárok ezután magukra zárták a hatalmas épületet,

túszaik őrzését Tördemic Lőrinc feketeöves karatés tornatanárra bízták, majd a tanárbrigád vezetője, Osztályfőnök figyelmeztette a helyi erőket, ha nem akarnak a modern rabszolgasorba kényszerített diplomásokról, a megosztó politikáról, a tönkretett értelmiségről és a totális korrupcióról szóló előadásokat hallgatni, akkor azonnal mutassák, hol találják a széfet és a hátsó kijáratot.
A biztonságiak főnöke elfehéredett arccal készségesen mutatta az utat, majd kinyitotta előttük a száz úszómedencényi aranyrúddal teli teljes pinceszintet kitevő gigantikus széfet.

A tanárok az aranyfürdőbe behatolva döbbentek rá, hogy nincs miben kivinniük a rengeteg rudat

Ekkor Mondat Renáta magyartanárnő, aki szabadidejében teherfuvarozást vállal, hogy ki tudja fizetni szoba-konyhája rezsiszámláit felkiáltott, hogy ő elhozza a Barkasát, a hátsó kijáratnál várja majd a kollégákat, ők addigra toljanak oda, amennyit csak tudnak. Megkezdődött a munka, a tanárok feszült csendben, fegyelmezetten, mintha érettségit javítanának, hordták a rudakat a kijárathoz, ahová hamarosan megérkezett Renáta rozsdával és mohával terepszínűre érlelt járművével, amelybe bepakoltak, majd távozni készültek. Ekkor Dzsudó Lajos biztonsági őr megpróbált a pisztolyához nyúlni, de Tördemic tanár úr triplaszaltós rúgással azonnal hatástalanította, így már roboghattak is a Bajza Utcai Ének-zene Tagozatos Általános Iskola irányába, ahová megérkezve értékes szállítmányukat a technika-szertárba rejtették.

Időközben

a rendőrség, a honvédség, a katasztrófavédelem, a TEK, a polgárőrség és még megannyi magánhadsereg vette őket üldözőbe, amit a CNN, a BBC, az Al-Jazeera, a Russia Today, az Animal Planet és a Mária rádió is egyenes adásban közvetített. Amikorra a fegyveres alakulatok körbevették az iskolát és nukleáris fegyverek bevetésével fenyegették meg a tanárokat, ha nem adják vissza Matolcsy úr pénzét, ők már ott se voltak, jóllehet időközben az iskola gyermekuszodai bejáratán távoztak értékes rakományukkal, majd az időközben pár aranyrúdért az ISIS-től vásárolt harci gépen elmenekülve órákkal később egy egzotikus országban landoltak.

„Itt végre megvalósítjuk álmaink iskoláját, s megkapjuk saját magunktól a havi ezereurós fizetést!”

nyilatkozta a kínai CCTV csatornának és a Tilos Rádiónak a tanár-kommandó szóvivője a thaiföldi hangulatot idéző tengerparton készült interjúban.

„A munkaerőpiacon legkeresettebb szakmát fogják itt a hamarosan utánunk érkező diákjaink elsajátítani. Átadjuk nekik a Magyar Nemzeti Bankban szerzett unortodox pénzszerzési tudásunkat, így hazatérve ők lesznek a legkeresettebb szakemberek, s valószínűleg a kormánynak is tartanak majd a témában alapos oktatást, így ismét fontossá válik majd a pedagógusok munkája, amely végre visszakapja méltóságát és megbecsülését a kábé százszoros díjazás mellett!”

(A szerző egykor a Bajza Utcai Ének-zene Tagozatos Általános Iskola tanára volt)”