Városi kurír
A napi fontos.

drMáriás: Kásler Miklós Van Gogh rendelőjében

0 141

drMáriás évek óta fest közéleti témájú képeket, amelyeken politikusok, történelmi személyiségek, diktátorok és celebek jelennek meg általában groteszk helyzetekben és sokszor ismert festők (pl. Matisse, Malevics, Picasso) stílusában. Akár provokálóak is lehetnének ezek a képek, ha nem élnénk amúgy is olyan abszurd politikai környezetben.

Az új “fecske”, aki megihlette

Kásler doktor úr hosszas optimista fejtegetését az egészségügy felvirágzásával kapcsolatban Van Gogh nagy örömmel nézte és hallgatta a tévében, majd amikor elfogyott a gyógyszere felkereste a professzor urat, aki viszont kérésére azt közölte vele, hogy ő bizony gyógyszert nem adhat neki, hanem menjen el a háziorvosához, az utalja be a pszichiáterhez, aztán ha majd az úgy találja, hogy valóban szüksége van rá, akkor felírja, aztán ha jogosult rá, és van rá pénze, akkor majd kiválthatja.

Kásler Miklós Van Gogh rendelőjében 100 x 80 cm, akril vásznon, 2018

A neves festő ekkor megfogta a professzor úr fülét és szépen levágta, majd befáslizta a sebét és megörökítette őt, mint legkedvesebb portréalanyát, avagy művészeti páciensét.

Kásler Miklós Van Gogh rendelőjében100 x 80 cm, akril vásznon, 2018Kásler doktor úr hosszas optimista fejtegetését az…

Közzétette: drMáriás – 2018. június 13., szerda

Leírás

Akár ez is tetszhet
Betöltés...

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi. Elfogadom További információ