Sorting by

×

drMáriás: L. Simon László elkapja Petőfi Sándort, a Magyar Nemzeti Múzeum fantomját

Új festménnyel jelentkezett Máriás Béla, vagy művésznevén drMáriás. A magyar politikai élet szereplői gyakran ihletik meg a festőt. Megfestette már a Kánoncsinálókat, melyen mindenki rajta van, aki “számít”, de Soros György sem maradt ki a sorból, aki a Világ Gonosz Uraként megakadályozza a magyar labdarúgás, egészségügy, kortárs művészet és jóformán minden feltámadását.

“L. Simon László elkapja Petőfi Sándort, a Magyar Nemzeti Múzeum fantomját, s másfél évszázados lakbértartozása ledolgozására kéri…

Amikor megkapta a Magyar Nemzeti Múzeum kulcsait L. Simon László azonnal átkutatta a hatalmas épületet. A legmélyebb pince legtávolabbi szegletébe érve furcsa hangokra lett figyelmes. Valaki Pintér Béla Petőfi-szövegeit mondta fel jó hangosan, ízesen, katonásan, olykor megjegyezve:

A csibész mindenit! Ezek meg engem miért nem hívnak meg fellépni? Nem volnék elég jó? Szégyen, gyalázat!

L. Simon ekkor nagy nehezen félretolta az egyik poros könyvespolcot, s ahogy belépett a kis szobaszerű térbe volt min megdöbbennie: ott állt előtte maga Petőfi Sándor, akiről kiderült, hogy a szabadságharc óta itt bújkál, s mást se csinál, csak ír, olvas és Pintér Béla szövegeket gyakorol.

L. Simon ekkor meglátta a helyzetben a nagy lehetőséget,

s miután hosszan méltatta a nagy költőt, tudatta vele, hogy a másfél évszázados lakbérelmaradását rendeznie kell. Adhatna neki például egy csomó marketingmunkát s vidáman és gyorsan letudnák a hátrálékot. Megnyithatná a múzeumban a Petőfi-emlékévet, szavalhatna minden hétvégén és ünnepen, vezethetne konferenciát, táncházat, főzőműsort, jótékonysági gálát, kisebbségi szórakoztatóműsort, rappelhetne, táncolhatna, társkereső estet indíthatna, mindegy, csak töltse meg a hatalmas múzeumot. Ő meg cserébe intéz neki egy József Attila-díjat, de ha azt netán megvétózná az MMA – lévén Petőfi túlságosan balos és megosztó személy migráns felmenőkkel – akkor majd helyette befizeti őt egy buszkirándulásra a Parnasszusra, ahová szívesen maga is elkíséri. Petőfi elgondolkodott, majd katonásan kicsattant:

Rendben, de csak akkor, ha cserébe szülinapi ajándékként magam játszhatom el Pintér Béla Kaisers TV, Ungarn című rólam szóló darabját szilveszteri köszöntőként az M1 műsorán!”

Kapcsolódó

 

drMáriás: L. Simon László elkapja Petőfi Sándort, a Magyar Nemzeti Múzeum fantomját

átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.