drMáriás: felsegítették a ziháló osztályfőnököt, akinek a szemüvegén betört mindkét üveg, megkérdezték, mi történt, mire ő azt válaszolta: Orbán Viktor… - Városi Kurír

Sorting by

×

drMáriás: felsegítették a ziháló osztályfőnököt, akinek a szemüvegén betört mindkét üveg, megkérdezték, mi történt, mire ő azt válaszolta: Orbán Viktor…

Új festménnyel jelentkezett Máriás Béla, vagy művésznevén drMáriás. A magyar politikai élet szereplői gyakran ihletik meg a festőt. Megfestette már a Kánoncsinálókat, melyen mindenki rajta van, aki “számít”, de Soros György sem maradt ki a sorból, aki a Világ Gonosz Uraként megakadályozza a magyar labdarúgás, egészségügy, kortárs művészet és jóformán minden feltámadását. Új festménye Orbán Viktorra, vagyis sokkal inkább ránk gyakorolt hatására fókuszál.

Hirdetés

Osztálytalálkozó

“Nyári napsütéssel bearanyozott este volt. Az elegáns étterem paradicsomi hangulatú kertjében gyülekeztek az egykori osztálytársak, ahol nagy örömmel üdvözölték egymást, jóllehet sok éve nem találkoztak, sőt, alig hallottak egymásról. Leültek a hosszú, szépen megterített asztalhoz, majd a pincérek mindenki elé egy-egy pohár hideg pezsgőt tettek. Felemelték egymás felé, majd megszólalt egykori osztályfőnökük.

A szép közös éveinkre, a jövőnkre, és Orbán Viktorra!

A társaság meglepődve koccintott, majd kiitta a poharat. A pincérek gyorsan újratöltötték a poharakat. Ezután az azóta külföldön nagy hírnevet és vagyont szerzett egykori osztálytársuk emelte magasba a poharát.

A szép közös éveinkre, a jövőnkre, a demokráciára és az Európai Unióra!

A társaság kiitta a poharát, a pincérek újratöltötték. Ekkor az osztályfőnök mellett ülő, azóta híre politikussá vált férfi emelte magasba a poharát, s csak ennyit mondott.

Orbán Viktorra!

A társaság kiitta a poharát, a pincérek újratöltötték. Egyesek nevetgéltek, de a legtöbben kényelmetlenül feszengve próbáltak beszélgetni. Ekkor felállt a jól megtermett tanár, s magasba emelte a poharát.

Karácsony Gergelyre!

A társaság kiitta a poharát, a pincérek újratöltötték

Már ült volna le, amikor váratlanul fejen találta egy tányér. Megszédült, majd felkapta a sajátját és visszavágta, azonban az asztal másik végén ülő politikus helyett véletlenül a mellette ülő nőt találta arcon, aki leesett a székéről.

Pillanatokon belül elszabadult a pokol.

A sok osztálytárs egymást dobálta mindennel, ami csak a kezébe került. Ahogy elfogytak a tányérok, poharak, evőeszközök, virágtartók, áttértek a közvetlen leszámolásra, s hamarosan kitört egy hatalmas tömegverekedés. Ott ütötték-rúgták egymást össze-vissza, ahol csak érték, kiabáltak, káromkodtak, sikoltoztak, hörögtek. A pincérek megpróbáltak kimenteni néhány értékesebb tálat, poharat, tányért, de hamarosan ők is célpontokká váltak.

Amikor kijött a rendőrség a társaság szanaszét feküdt az udvaron

Felsegítették a ziháló osztályfőnököt, akinek a szemüvegén betört mindkét üveg, megkérdezték, mi történt, mire ő azt válaszolta:

Orbán Viktor…”

(2021, 80 x 100 cm, akril vásznon)

Kapcsolódó

 

Új festménnyel jelentkezett Máriás Béla, vagy művésznevén drMáriás. A magyar politikai élet szereplői gyakran ihletik meg a festőt. Megfestette már a Kánoncsinálókat, melyen mindenki rajta van, aki "számít", de Soros György sem maradt ki a sorból, aki a Világ Gonosz Uraként megakadályozza a magyar labdarúgás, egészségügy, kortárs művészet és jóformán minden feltámadását. Új festménye Orbán Viktorra, vagyis sokkal inkább ránk gyakorolt hatására fókuszál.

Hirdetés
átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.