drMáriás: tanár vagy? Többet keresnél? Gyere spiclinek! A minisztered ugyanaz marad….

Új festménnyel jelentkezett Máriás Béla, vagy művésznevén drMáriás. A magyar politikai élet szereplői gyakran ihletik meg a festőt. Megfestette már a Kánoncsinálókat, melyen mindenki rajta van, aki “számít”, de Soros György sem maradt ki a sorból, aki a Világ Gonosz Uraként megakadályozza a magyar labdarúgás, egészségügy, kortárs művészet és jóformán minden feltámadását.

“Tanár vagy? Többet keresnél? Gyere spiclinek!

Szeretnél magyar James Bond lenni pazar fizetéssel, korlátlan mozgástérrel, szárnyaló autókkal, mindentudó kütyükkel, bombázó csajokkal? Szeretnéd tudni, milyen titkai és bűnei vannak, mit csinál, s mivel zsarolható a legjobb barátod, feleséged, anyósod, szomszédod, vágyott csajod, konkurensed, gyűlölt közösséged? Nem hátrány, ha technika, biológia, hittan, torna, kémia, fizika, ének, eszperantó, vagy háztartástantanár vagy! Sőt! Most végre az unalmas, kínos, felesleges, hiábavaló tanítás helyett modern, szabad, jó ügyet képviselő harcosként kibontakozhatsz és szárnyalhatsz!

Legyél szakadt tanár helyett menő besúgó!

Csak a lelkiismeretedet kell a szemetesbe dobnod!

Bond! A magyar James Bond!

– mondod majd a hatalmas velencei tükrödnek, nem pedig azt, hogy

egy a depressziós Tóth Árpád versekbe szerelmes szakadt magyartanár!

A minisztered ugyanaz marad! Csak átsorolunk!

Tanár helyett műveleti felderítő! S ha nem is leszel pont James Bond, egy Torrente azért bizonyosan! S, ami ennél sokkal fontosabb: a borítékod vastagsága a mostaninak a többszöröse!”