Drog stop! – Lebukott a szegedi drogbáró és terjesztői, meddig lesz tiszta a város?

Több mint 5 kiló drogot vontak ki a piacról a nyomozók. Nyolc helyszín, három terjesztő, öt fogyasztó, valamint 5100 gramm kábítószer a mérlege annak a rajtaütésnek, ami 2021. március 3-án zajlott Csongrád-Csanád megyében.

Sikeres drog- és terjesztő fogás

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Nemzetközi Bűnüldözés Elleni Főosztály Szegedi Bűnüldözési Osztálya által beszerzett információk alapján a KR NNI a KR és a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság több osztályával együttműködve összehangolt akciót tartott Szegeden, Deszken és Tiszaszigeten. Az egyik szegedi benzinkút parkolójában éppen a drogüzlet lebonyolítása pillanatában csaptak le a helyi dílerekre, majd összesen nyolc lakásban tartottak kutatást. A helyszíneken talált kábítószergyanús növényi törmelék (kannabis) összességében 4,5 kilogrammot, míg a lefoglalt kábítószergyanús fehér por 600 grammot nyomott.

A 40 éves N. Gézát és a szintén 40 éves feleségét, N.Sz.Szilviát, valamint 41 éves társukat, H. Péter Józsefet azzal gyanúsítják a nyomozók, hogy 2020 ősze óta több alkalommal árusítottak kábítószert szegedi, deszki és tiszaszigeti fogyasztóknak. A triót bűnszövetségben elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetése miatt hallgatták ki gyanúsítottként, míg öt huszonéves fiatalt kábítószer birtoklása miatt.

Saját gyereküket is drogozhatták?

Mivel felmerült a gyanú, hogy a házaspár saját fiatalkorú gyermekének is adott át kábítószert, ezért őket kiskorú veszélyeztetésével is meggyanúsították. A kutatások végrehajtásának keretében, vagyonvisszaszerzés céljából 6 millió forint készpénzt, ékszereket és gépkocsit foglaltak le a nyomozók. A terjesztőket bűnügyi őrizetbe vették, kezdeményezték letartóztatásukat, míg a fogyasztók szabadlábon védekeznek. (police.hu)

Kapcsolódó

Egy hozzászólás itt: “Drog stop! – Lebukott a szegedi drogbáró és terjesztői, meddig lesz tiszta a város?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük