Dübörög a temető-biznisz - Városi Kurír

Sorting by

×

Dübörög a temető-biznisz

Napjainkban különösen sok család szembesül azzal, hogy egyre többe kerül mindaz ami a halál misztériumát lerángatja a hétköznapok, a temetők szintjére, ennek a témának egy szeletével foglalkozik a pénzcentrum cikke is: Ahogy fokozatosan öregszik el a társadalom, lassan olyan problémákkal is szembe kell néznünk, melyek elől eddig szívesebben fordítottuk el a fejünket.

Hirdetés

Öregedő társadalmunk

Nem csak az idősek nyugdíját tudja egyre nehezebben kitermelni a társadalom, de a gondozásukra is egyre több erőforrást szükséges bevonni, és gondoskodni kell elhunyt szeretteink nyughelyének gondozásáról is. Ma már egy komplett iparág épül arra, hogy levegye az egyre idősebb társadalom válláról ezt a problémát, ugyanakkor csak azok számára opció ez, akik elég mélyre tudnak nyúlni a zsebükben. Hazánkban, csakúgy mint annyi más európai országban óriási gondot okoz az elöregedő társadalom. Ez annyit jelent, hogy egyre kevesebb a fiatal, és egyre több az idős ember hazánkban, ami már most problémákat okoz, és hosszú távon ez csak fokozódni fog: a fiatalok idővel már nem fogja tudni kitermelni az egyre növekvő létszámú idős magyarok nyugdíját, de ellátni őket is egyre komolyabb kapacitásokat fog igényelni. És igen, arról is kell beszélni, mi lesz elhunyt szeretteink sírjával, amikor mi már nem tudjuk rendszeresen gondozni azt, vagy mert egészségünk annyira megromlik, vagy mert már nem vagyunk képesek hosszú utakra vállalkozni.

temető
illusztráció Városi Kurír

A sírgondozás az igazi hiányszolgáltatás

Az ilyen jellegű problémák orvoslására jött létre a sírgondozás, mely a hiányszolgáltatásként emlegetnek, és megoldást nyújthat sokak problémájára.
Ők vállalják a sírhelyek rendben tartását: a falevelek elhordását, gyomlálást, földmunkákat, kavics- és murva mozgatást, a sírhelyek szakszerű tisztítását, vágott és ültetett növények beszerzését és gondozását, koszorúk kihelyezését, de a soron kívüli látogatásokat, születésnap vagy évforduló alkalmából is. A szolgáltatás hihetetlenül népszerű, gyakorlatilag alig győzik a vállalkozók. Kényelmes és egyszerű megoldásnak tűnhet mindazoknak, aki idő vagy megfelelő egészségi állapot hiányában nem tudnak elég időt fordítani elhunyt szeretteik nyughelyének gondozására. Ám kihasználva ezt az elképesztő érdeklődést, a szolgáltatók annyi pénzt kérhetnek el ezért a munkáért, amennyit csak akarnak. És el is kérik. elképesztő számok forognak közszájon, méghozzá valós árajánlatokkal alátámasztva:

“6 havi sírgondozás díja közel 98 453 forint, ez havi 16 400 forint.”

Hogy ez az összeg sok vagy kevés, azon lehet vitatkozni. Van, akinek minden pénzt megér szerettei nyughelyének karbantartása, ám mások csak álmodozhatnak arról, hogy 100 ezer forintot félretegyenek erre, ugyanis ennél a szolgáltatónál egyszeri tisztításra, gyomlálásra nincs lehetőség: vagy fél évre rendeled meg a szolgáltatást, vagy szóba sem állnak veled.

(Olvasd el a teljes cikket a Pénzcentrum oldalán!)

Kapcsolódó

temető
illusztráció: V.K.

 

Hirdetés
átver

Egy hozzászólás itt: “Dübörög a temető-biznisz

  • 2021.03.20 - 19:19
    Közvetlen hivatkozás

    Ehhez csak azt lehet irni, hogy alja balkán, ahol az idősek és betegek nem érnek fabatkát sem, de te szemét patkány OV te is oda jutsz, a sok elcsalt pénzed sem segit rajtad ,, a pokol mélyén égsz majd el !!!( a bandáddal együtt)

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.