Dübörög a világszínvonalú egészségügy: újabb gyerekhalál

Már hallom a rezsim magyarázóit, ez csak egy kiragadott eset, az egészségügyben nagy vonalakban minden tökéletes! Azt szeretném megérteni, hogy ha nap, mint nap a bőrükön érzik az emberek az ellenkezőjét, azt, hogy jóformán már meg is szűnt az épeszű egészségügy miért hiszik el az ócska dumákat?

A házi-  és a kórházi orvos is hazaküldte a gyereket

Édesanyja szerint orvosi hibák sorozata miatt halhatott meg egyéves kislánya a miskolci kórházban – számolt be az esetről a Hír TV. A tavaly júniusban koraszülöttként világra jött, családjával a Heves megyei Erdőkövesden élő Helénál először torokgyulladást állapított meg a háziorvos.

A vizsgálat és a vérvétel után újfent hazaengedte, mivel szerinte a gyerek nem volt beteg. A kislány újra rosszul lett, ezért ismét az egri kórházba került, ahonnan pár óra múlva átszállították a miskolci kórház intenzív osztálya. Ott Horváth Istvánné szerint egy nem kezelt vírusos gyulladást állapítottak meg Helénánál, ami miatt víz került a tüdejébe, és károsodott a veséje. Édesanyja pár nap múlva sms-t kapott a miskolci kórháztól, amelyben azt kérték, telefonáljon nekik.

fotó: 168ora.hu

Ekkor közölték vele, hogy kislánya elhunyt.

Renáta felháborítónak találta az eljárást:

Az is tiszta szégyen, hogy sms-ben küldik, hogy még én hívjam fel, és még én velem közlik azt, hogy a kislány meghalt. Holott nekik kellett volna felhívni

– mondta, hozzáfűzve, hogy feljelentést tett a háziorvos és az egri kórház ellen.

(forrás:hirtv.hu)

Kapcsolódó

Ezt soha ne tegye gyerekével!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük