Dudaszós kosárral nyert a Diósgyőr

Az újonc DVTK hazai pályán egy utolsó másodperces duplával legyőzte a belga Mechelent csütörtökön a női kosárlabda Euroliga második fordulójában, ezzel fennállása óta az első meccset nyerte meg az elitsorozatban.

A Diósgyőr az októberben, odahaza rendezett selejtező minitornán harcolta ki a részvételt, és harmadszori nekifutásra került fel az Euroliga főtáblájára

Völgyi Péter vezetőedző együttese a múlt heti nyitányon óriási csatában, hosszabbítás után kikapott az olasz Schio vendégeként, a Mechelen pedig odahaza sima vereséget szenvedett a címvédő Sopron Baskettől.

A csütörtöki meccset a belgák kezdtek jobban, 4-0-lal adták meg az alaphangot, a DVTK pedig folyamatosan hátrányban volt, és futott az eredmény után. A hazaiaknál csak a montegenrói Milica Jovanovic jeleskedett, és a nagyszünetre már 16 pontra nőtt a különbség (35-51).

Fordulás után egy 16-2-es rohamot mutatott be a miskolci csapat, ezzel két pontra felzárkózott, ekkor Bernáth Réka és a Puerto Ricó-i Arella Guirantes is elkapta a fonalat. A 29. percben kiegyenlítettek a házigazdák (56-56), az utolsó játékrész viszont 56-60-ról indult.

A magyar bajnoki bronzérmes 67-66-nál, Jovanovic triplájával vezetett először a találkozón, innentől javarészt a Völgyi-gárdnál volt az előny. A hajrá pedig elképesztő izgalmakat hozott, három másodperccel a vége előtt még az ellenfél vezetett 78-77-re, ám Guirantes egy lendületes betörésből, a dudaszó pillanatában győztes duplát dobott.

Völgyi Péter, a DVTK vezetőedzője

“Megint emlékezetes meccset játszottunk. Az első félidőben még nem találtuk a ritmust, nem volt meg az a keménység, ami egy ilyen találkozóhoz kell. A második félidőben sikerült változtatni, és fokozatosan felülkerekedtünk. Nagyon boldog vagyok, hogy győzelmünkkel tudtunk csatlakozni a többi magyar kupacsapathoz.”

Női kosárlabda Euroliga

B csoport, 2. forduló:

DVTK-Hun-Therim – Mechelen (belga) 79-78 (14-28, 21-23, 21-9, 23-18)
DVTK: Ariella Guirantes 18, Aho Nina 6, Bernáth Réka 13/9, Milica Jovanovic 15/9, Cheridene Green 10. Csere: Kiss Angelika 6, Kányási Veronika 3/3, Darcee Garbin 8/6.
Mechelen: Berkani 14/3, Resimont 4, Nauwelaers 7/3, Bertsch 15, Morrison 21/3. Csere: Denys 6, Kibedi 0, Van Gils 0, De Vooght 0.

A DVTK jövő szerdán a címvédő Sopron Basket csarnokában vívja a B csoport magyar rangadóját. Érdekes, hogy a két gárda előzőleg, vasárnap az NB I-ben is összecsap, ugyancsak a Novomatic Arénában.

Forrás: DVTK.eu / MTI

Kétszeri hosszabbítás után történelmi győzelemet aratott a Szekszárd
Törökországban is nyert a címvédő Sopron Basket