Dűlőút 80 millióból, avagy pénzszórás a semmire Fidesz módra!

Földi László, a Fidesz egyik neve nincs képviselője, dicséretre méltó buzgalommal számolt be közösségi oldalán arról, hogy a magas méltóságok átadtak egy /nem kettő, egy!/ dűlőutat a választókerületében.

Az oldaláról megtudhatjuk, hogy Kis Miklós, az Agrárminisztérium vidékfejlesztésért felelős államtitkára, Földi László a térség országgyűlési képviselője és Palya István Jászkarajenő polgármestere adta át 2019. április 24-én azt a dűlőutat, amely mintegy 80 milliós fejlesztésből valósult meg.

Többek között ez olvasható az Agrárminisztérium Vidékfejlesztésért Felelős Államtitkárságának honlapján:

“Jászkarajenő önkormányzata két sikeres pályázatnak köszönhetően egy 3 kilométeres külterületi útszakasz felújítására, valamint a község lakott tanyarészéhez kapcsolódó dűlőutak kereszteződéseinek megvilágítására nyert forrást. A beruházások átadóünnepségén Kis Miklós elmondta: a Vidékfejlesztési Program kertében már több mint 46 milliárd forint megítélt támogatás segíti a külterületi utak megújítását, illetve az önkormányzati utak karbantartásához szükséges gépek beszerzését.

Jászkarajenő önkormányzata ebből a forrásból mintegy 74 millió forint összegű támogatást nyert el külterületi útfelújításra, illetve erőgép beszerzésre, amely a környék lakosságának közlekedését, mindennapi életét könnyíti meg.A nemzeti /! / forrásból megvalósuló Tanyafejlesztési Program keretében pedig további 2 millió forint összegű támogatás segítette, hogy a lakott tanyarészéhez kapcsolódó dűlőutak kereszteződéseiben megfelelő világítás kerüljön kialakításra.”

Mindez képekben:

Néhány poszt a képviselő közösségi oldalára feltett “avatóünnepség” fotóihoz:

>”Most látom, hogy tulajdonképpen ez csak egy keréknyom, nem út. Basszus, ezt 80 milláért, és még meg is áldják, át is adják???? Beszarááááás! ”

>”Hosszú évek munkája van benne … Kitaposták már vagy 100 éve – most jöttek rá, hogy ezt még nem adták át… Az avatás kerülhetett ennyibe, mert akik kitaposták ingyen dolgoztak…”

>” Melyik ökör húzta a szekeret, hogy a vájatok elkészüljenek? 80 milla meg zsebbe? Tényleg nem is ökrök, barmok. Hát nagy az isten állatkertje az már biztos.”

>”Lesz egy kiadós eső, és a járművek tengelyig süllyednek a sárba. De az már nem az átadók gondja. A milliót elherdálták, a %-ot megkapták az illetékesek, a többi a használók ügye.”

>”Hiszen ez egy sima földút! Mit kell ezen avatni, átadni? Nevet adtak a gyereknek, hogy legyen mit lenyúlni. Használják gyógyszerre mind.”

>” Anyám borogass! Szent rettenet! :D Az 50-es évekből visszamaradt tsz elnök akire ráaggatták a falu egyetlen öltönyét, mert jött Rákosi elvtárs. Na meg az az a tűsarkó prémgalléros naccsád a Horthy -korból… :D Jesszus! Ez ám a csodás orbánista nertársaság. :D …és kendtek vezetik…meg…ezt a népet… ”

>” Régen a Kádár korban na meg jobb helyeken a tsz traktor egy útprofilozó gyaluval végig ment rajta, osztán kész is vót…mindez kb. 10 liter gázolaj árábul. Tessen má megaszondani nekünk képviselő orbán nertárs! Azt a 80 millát há tették? Az ment az útalapba alapozásnak? Vagy há a radai bánatos pics.ba? ..Jaaa az a “alkotmányos kőccség” ami “elveszítette közpénz jellegét” …és a falusiak nem csapták le kendteket szívlapáttal?”

>”Nem messze innen egy néni áramot kért ,arra nem volt pénz !,pedig az nem került volna ennyibe!!”

>”Nem kellett volna hozzá nemzeti színű szalag ,elég lett volna egy szál fekete cérna is ! ”

>Na… most gondoljatok csak bele, ha szépen le lenne aszfaltozva, az két három év múlva tönkre menne, lehetne kátyúzni, toldozni-foldozni, ja…meg egy pár forintot meg spóroltak. Ügyesek nem?”

>Mondja Földi nertárs! Erre kend büszke? Komolyan? egy földutat átadni felavatni? Tuggya kend hogy ilyen az átkosnak nevezett Kádár rendszerben nem csináltak?…mámint ilyen falusi föld dűlő út avatást? Egy tsz traktoros megoldotta és kész, 10 liter gázolajbul. Erre kend büszke? Kendtek a száraz lószart is felavatnák nemzeti szín szalaggal zászlófelvonással fúvós zenekarral katonai tiszteletadással csak valami piszlicsári eredményt tudjanak villantani….ha má az agyatlan tróger gazdájuk úgy herdálja lopja csalja hazudja el a lóvénkat. Ocsmány hótvar tróger egy banda kendtek. Elvtelen gerinctelen orbánista droidok. A gazdi büszke lehet kendtekre, de hogy tisztességes Ember inkább letagadná kendteket az hétszentség ”

> “Régen ehhez nem kellett avató ünnepség! A tsz-ek maguktól megoldották a kérdést, a saját és az akkor még jelentős tanyasi lakosság érdekében! ”

A fideszes elvtársak, akik épphogy elfértek a dűlőúton a nemzeti színű szalag mögött,

igencsak dicséretre méltó buzgalommal tették a dolgukat. Látszik igencsak komolyan veszik amiért a magyar választók a tornyos házba küldték őket. Megdolgoznak a milliókért, szó nem érheti a házuk elejét.

A vezényszóra történő gombnyomogatás mellett, igencsak elsajátították a szalagátvágás tudományát. Mert ahhoz is szakértelem kell ám, nem lehet úgy Hübele Balázs módra csinálni. Tudjuk: “dolgozni, csak szépen, pontosan lehet”. / Elnézést kérek a költőtől, hogy ehhez a blődséghez felhasználom sorait. Megkövetem József Attilát./

Az ünnepség igencsak felemelő lehetett, méltó a dicső alkalomhoz.

Elvégre nem mindennapos eseményről volt szó. Ehhez dukált a jelek szerint a Himnusz, és az elmaradhatatlan felszentelés is. Elvégre nagyon keresztény kormányunk van nekünk, megmondta a Viktor is, és tudjuk, ő sohasem hazudik a magyar embereknek. Ezt is ő mondta, tehát biztos igaz. Látszik az urak, hölgyek felnőttek a nagy feladathoz, látszik méltó kezekben van kis hazánk.

Erről az eseményről lehetetlen komolyan írni….

Az ember mikor hasonló eseményekről hall, azt gondolja, nincs lejjebb. Láthattuk a közelmúltban Tasó Lászlót, amint éppen gyalogátkelőt adott át, de az sem volt semmi, ami a közelmúltban Hódmezővásárhelyen történt. Emlékszünk arra, hogy a városban a keleti elkerülő utat, a helyi Fidesz a hivatalos átadás előtt tartott egy klasszikus, szalagátvágós eseményt, középen az ollót Hegedűs Zoltán, a vásárhelyi közgyűlés Fidesz-frakciójának vezetője tartotta. Külön szépsége a történetnek, hogy hivatalos engedélye az útszakasznak akkor még nem volt.

A Fidesz tökélyre fejlesztette a látszatot, – elnézést a fogalmazásért – a szarból is képesek várat építeni, majd ünnepélyes keretek között -amúgy nemzeti módra – átadni. Az állampárt mára önmaga paródiájává vált, az ember jókat röhögne ezeken a bohócokon, ha nem az életünkről lenne szó. De ezek a néma leventék a vidéki Magyarországon élet és halál urai, a törvények felett állnak.

Kapcsolódó

2 hozzászólás

 • 2019.05.03 - 21:28
  Közvetlen hivatkozás

  … Nix Ugri-Bugri Miniszterelnök úr! Érdemes az európai értékek radikális felvállalása! – Brüsszel üzent: Megindult az eljárás az Orbán kormány ellen!
  …https://youtu.be/4WvR2P35sOE – Bödöcs London ?

  Válasz
 • 2020.02.23 - 08:55
  Közvetlen hivatkozás

  Hatalmas teljesítmény egy már meglévő föld út átadása,nem kellene kitüntetni aki megtervezte és meg építette!

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük