2019.04.25. Névnap: Márk

Dunakeszin csak statiszta volt a Mikulás az ajándékosztó polgármester mellett 0 25

Dunakeszi gyerekpopulációja is azon szerencsések közé tartozik, akik már az új típusú Mikulással találkoznak. Ez az új annyiban hasonlít a régire, hogy piros ruhája és fehér szakálla van, így aztán messziről felismerni, de az ajándékosztást átadja azoknak, akiknek nem kell álruha, hogy kitűnjenek a tömegből, a hétköznapok mikulásainak, a fideszes politikusoknak.

A fideszesek óvodából óvodába járnak

Tavaly szinte nem volt Magyarországon olyan ovis, akinek ne lett volna közös fotója egy Mikulás-csomagot osztogató politikussal, amit felnőttként bármikor szívesen elővesz majd. Idén is megjelentek már azok, akik nem lövetnek gumilövedékkel az ovisok közé, hanem a Mikulás helyett mosolyt csalnak a kis gyermekek arcára.  

Nincs könnyű dolguk az elfoglalt politikusoknak, egyesével kell felkeresni az ovikat, kórházakat, de Dunakeszi polgármestere, Dióssi Csaba nekik mutatott újat. A város megrendezte a szokásos nagy Mikulás-ünnepségét, Levente Péterrel és a kötelező pirosruhás-fehérszakállas statisztával, akit az ünnepség után az előtérben szépen leültettek egy székbe, kicsit arrébb attól az asztaltól, ahol a polgármester maga osztogatta a Mikulás után a teremből kiáramló gyerekeknek az ajándékot.


Meg kellett magyarázni a Mikulás statisztaszerepét

A 444 olvasója nem érti még a korszerűbb Mikulás koncepcióját, mert ezt írta a kedves kis ünnepségről:

„Hányinger volt, hogy a kisfiamnak el kellett magyaráznom, hogy a Mikulás bizonyára elfáradt, ezért a polgármester bácsi adja át a csomagot”.

Azt írja, érti, pedig nem is érti:

„Értem én, hogy városi ünnepség, meg városi költségvetés, de émelyítően gyomorforgató így törleszkedni a Télapóhoz. Még pár év, és a jászolba is befekszik a polgi?”

A csomagokkal aztán például már simán oda lehetett menni az üres puttonyos Mikuláshoz. Ideje másnak lejelenteni, ki volt jó és ki volt rossz.


(Forrás: 444)

Kapcsolódó

Mikulás üzenete a sok morgolódó magyarnak: csak virgácsra számíthattok….

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

négy × 5 =

Legfrissebb cikkeink

aprilis

Április szülöttei függetlenül attól, hogy a Kos, vagy a Bika jegyében jöttek-e a világra, minden nehézségen könnyen keresztülgázolnak, ráadásul szeretik …

Tizenöt éves csúcsra emelkedett a foglalkoztatottság az Európai Unióban tavaly, és a huszonnyolc tagállam közül tizenhárom már elérte a 2020-ra …

alhir

Akinek nem volt ideje, akit elragadott a munka heve, vagy pihent egy jót, de mégis kíváncsi, hogy mi történt ma, …

lazar

Az ex mindenminiszter múltba révedt és elmesélte, hogy volt főnöke egy éltre ellátta őt jó tanácsokkal. Ez lebegett a szeme …

Megosztás

Szerintem ez érdekelhet téged: Dunakeszin csak statiszta volt a Mikulás az ajándékosztó polgármester mellett!
Kattints ide a cikkért: https://varosikurir.hu/dunakeszin-csak-statiszta-volt-a-mikulas-az-ajandekoszto-polgarmester-mellett/