Sorting by

×

Duró Dóra a könyvdarálás után futócipőben, Somlóit majszolva tiltakozik? – Mindent a 15 perc hírnévért!

A Mi Hazánk mozgalom élharcosa, Duró Dóra magyar anya és parlamenti képviselő úgy döntött, megint megmártózik a politikus számára fontosságát tekintve a levegővel felérő nyilvánosságban és kiáll a szerinte túlzottan szigorú kijárási szabályok ellen.

“Feljelentem magam

a Mi Hazánk által ma meghirdetett polgári engedetlenségi mozgalom keretében, hogy így tiltakozzak a túlzott lezárások ellen” – kezdi drámai hangú nyilatkozatát a “facén” Dúró képviselőasszony, majd így folytatja:

“Észszerűtlen, hogy futni sem mehet a szülő, miután lefektette gyermekeit, ezért ma szándékosan megszegtem a kijárási tilalmat este 8 óra után, lakóhelyem egy km-es körzetében futottam. Négy gyermekem van, a munkaidőmön kívül igyekszem minél többet velük lenni: délutánonként együtt tanulunk, játszunk, különórákra visszük őket, vacsorázunk, mesélünk, és lefekszenek. Mire végzek a velük kapcsolatos teendőkkel, bizony bőven nyolc óra után járunk, így csak ilyenkor tudok például sportolni is. Ha kutyát sétáltatni lehet késő este, akkor talán kisgyermekes szülőként futni is. Jelentkezzen, akinek veszélyeztettem az egészségét!”

Lemondok mentelmi jogomról…. itt most álljunk meg egy gondolat erejéig,

ugyanis eddig tart a bejegyzés érdemi része, ami ezután következik, annak semmi köze a bevezetéshez, az színtiszta pártpropaganda. Amit eddig a pontig  leírt Dúró Dóra, abban -nem szívesen mondok ilyet vele kapcsolatban-  igaza van. A kijárást szabályozó rendelet pontosan olyan, mint a kormány egyéb “jogalkotása”, ócska, meggondolatlan, szakszerűtlen és csak támogatni lehet mindazokat, aki bírálja.

Kár az indító “szépreményű” mondatokért, hiszen megfogalmazójuk éppen belőlük farragja ki azt a bunkósbotot, amivel végül agyon is veri őket (delikát kis képzavart sikerült összehoznom, de ez legalább illik a honi szélsőjobb kommunikációjába).

A teljes bejegyzés

Szünet vége, lássuk miket hordott még össze a magyar anya!

Ott hagytuk abba, hogy:

“Lemondok mentelmi jogomról hiszen a Mi Hazánk egyetlen pártként megszüntetné ezt az elavult jogintézményt, mert mi komolyan gondoljuk a törvények előtti egyenlőséget. De a munkához való alkotmányos jogot is, ezért támogatjuk a kis- és középvállalkozásokat vendéglátóhelyeik újranyitásában is, ezért vállalok szolidaritást a lázadó vendéglátósokkal e saját polgári engedetlenségemmel, illetve kész vagyok fogyasztani a megnyitást vállaló vendéglátóhelyeken is, ahol egyszerre így sem tartózkodna több ember, mint pl. egy átlagos élelmiszerüzletben, nem beszélve a plázákról, ahol akár több ezer ember van egyszerre jelen.”

A további demagóg szóáradatban, ami már teljesen elrugaszkodik a bevezetés könnyen követhető, logikus gondolatmenetétől, szó esik még uszodákról, edzőtermekről és arról, hogy pártjuk sokalja ezt a szigort. Végezetül, hogy el ne felejtsük, kinek az oldalán járunk, még megadja pártja lezárásellenes honlapjának elérhetőségét, ahol aláírhat, aki szintén úgy gondolkodik a kérdésről, mint ők.

Mit mondhatnék: Meseország.

Ez is Dúró!

Dúró Dóra

 

átver

Pálmai Tamás

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Egy hozzászólás itt: “Duró Dóra a könyvdarálás után futócipőben, Somlóit majszolva tiltakozik? – Mindent a 15 perc hírnévért!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.